Månader och årstider

Annons
1
Månader
memory
2
Månader
flerval, Flervalsfrågor Svår
3
Månader
gissa ord
4
Månader
bokstavsbräde
5
Månader
memory, lyssna
6
Månader
fritext, Frågor med fritextsvar
7
Årstider
memory
8
Årstider
flerval, Flervalsfrågor
9
Årstider
gissa ord
10
Årstider
memory, lyssna
11
Årstider
Välj rätt i bild, Bildmarkeringar
12
Årstider
fritext, Frågor med fritextsvar
Annons
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 5. Månader (memory, lyssna).
4 timmar sedan efter 5 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Månader (memory).
9 timmar sedan efter 39 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 12. Årstider (fritext).
10 timmar sedan efter 55 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 12. Årstider (fritext).
10 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 11. Årstider (Välj rätt i bild).
10 timmar sedan efter 14 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 11. Årstider (Välj rätt i bild).
10 timmar sedan efter 18 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 11. Årstider (Välj rätt i bild).
10 timmar sedan efter 14 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 11. Årstider (Välj rätt i bild).
10 timmar sedan efter 37 sekunders spelande.
En elev fick 6 drag på nivå 10. Årstider (memory, lyssna).
10 timmar sedan efter 20 sekunders spelande.
En elev fick 2 missar på nivå 9. Årstider (gissa ord).
10 timmar sedan efter 1 minuts spelande.

Eleverna ska lära sig årets alla månader och årstider på svenska.

Spelet Månader och årstider

Instruktioner till Månader och årstider

I den här övningen får nyanlända eleverna mängdträning i att komma ihåg månaderna (januari, februari, mars, april, maj, juni, jkuli, augusti, september, oktober, november, december) i rätt ordning och vad årstiderna (vår, sommar, höst, vinter) heter och stavas på svenska.

Nivå 1, 5, 7, 10

MemoryMemory - Det gäller att hitta de två kort som hör ihop. Ibland är det likadana kort och ibland är det olika kort som hör ihop, vilket beror på hur detta memory skapats. Spelomgången är klar när alla kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort.

Nivå 2, 8

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bilder, video och ljud. Till varje fråga får du två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för dig att hitta det rätta svaret. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 3, 9

Gissa ordGissa ord - Här gäller det att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver i alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så smäller en ballong eller så brister ett hjärta. Klarar du att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla ballonger / hjärtan tar slut har du vunnit. Ibland finns det ledtrådar som hjälper dig att gissa ordet och ibland behöver du klara spelnivån inom en viss tid.

Nivå 4

BokstavsbrädeBokstavsbräde - På varje nivå får du upp till tio ord som skall hittas på ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät. Du ska dra med muspekaren eller med fingret tills det eftersökta ordet hittas. Du får hitta orden i vilken ordning du själv vill. När du hittat alla ord får du ett kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Avbryt. Spelskaparen har valt hur orden skall placeras på brädet, vilket kan vara läsbara ord, enradiga ord, krökta ord eller svårlästa ord. Dessutom kan spelskaparen ha valt att listan med de efterfrågade orden ska ha omkastade bokstäver i orden. Då bör du börja med att kasta om dem tills du hittar det rätta ordet som du sen får markera på brädet. Ibland visas det en ledtråd istället för ordet i listan och ibland visas bara maskerade bokstäver.

Nivå 6, 12

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bild, video och ljud. Du måste skriva det rätta svaret själv. Om du skriver fel får du försöka igen tills du hittar det sökta ordet eller meningen. När du listat ut det rätta svaret får du kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Ge upp - då visas det rätta svaret på den uppgiften. Du kan sedan fortsätta till nästa uppgift, men får inga kunskapspoäng för den spelomgången.

Spelskaparen kan ha tillåtit dig att få feedback på det du skriver. Det syns i så fall genom att textrutan du skriver i blir röd eller grön, allt eftersom du skriver. Spelskaparen har också valt om det du skriver är skiftlägeskänsligt, dvs om det är viktigt med stora och små bokstäver. Detta kan också skifta mellan nivåerna och det märker du när du spelar en nivå. Du kan vara begränsad till att skriva eller stava fel 0-4 gånger per fråga, sedan klassas frågan som felaktigt besvarad.

Nivå 11

BildmarkeringarBildmarkeringar - På varje nivå får du se en bild med upp till tio frågor. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller för dig att hitta det rätta stället i bilden. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Månader och årstider. Maximala antalet poäng (12 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 12 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Månader och årstider kan du totalt få 12 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.
Annons

Ytterligare spelinformation

Ämne
Svenska som andraspråk
Målgrupp
Årskurs 3 - Årskurs 6
Övar
Månader Årstider
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2022-09-16
Publicerat online
2020-03-21
Unikt id
11178
Sparat av
10-20 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3,8
Totalt 406
5
230
4
43
3
33
2
29
1
71

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 2 kommentarer om detta kunskapsspel.

M
Maja tiamn
11 oktober 2021 16:05
Lätt kul roligt lära sig ord
Elve spel kul lätt uppp gift
A
Alex
1 mars 2021 10:58
Det här var kul spel så jag tyckte det här var roligt
Topplista denna vecka
 1. Hänga gubbe
  Svenska
 2. Ordjakt
  Svenska
 3. Multiplikation
  Matematik
 4. Kodord
  Svenska
 5. Tangentbordsträning
  Dator och media
Annons

Fler fördelar med plusmedlemskap