Grönsaker och frukt

Annons
1
Memory
Svenska - tyska Svår
2
Ordfläta
Hitta frukten och grönsaken, Bokstavsbräde
3
Flervalsfrågor
Svenska till tyska Svår
4
Bildfrågor
frukt och grönsaker, Bildmarkeringar
5
Lucktext på tyska
frukt och grönsaker i meningar Svår
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Memory (Svenska - tyska).
18 timmar sedan efter 7 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 4. Bildfrågor (frukt och grönsaker).
19 timmar sedan efter 57 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Bildfrågor (frukt och grönsaker).
19 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Lucktext på tyska (frukt och grönsaker i meningar).
19 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 4. Bildfrågor (frukt och grönsaker).
19 timmar sedan efter 41 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Lucktext på tyska (frukt och grönsaker i meningar).
21 timmar sedan efter 5 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 4. Bildfrågor (frukt och grönsaker).
21 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Bildfrågor (frukt och grönsaker).
21 timmar sedan efter 24 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Flervalsfrågor (Svenska till tyska).
21 timmar sedan efter 42 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Flervalsfrågor (Svenska till tyska).
21 timmar sedan efter 1 minuts spelande.

Frukt och grönsaker på tyska som är bra att kunna.

Spelet Grönsaker och frukt

Instruktioner till Grönsaker och frukt

Träna dig på frukt och grönsaker på tyska som är bra att kunna. Spelet är anpassat för eleverna att ha i sitt ordförråd inför olika situationer som kan uppstå när de ska prata om frukt och grönsaker på tyska språket.

Nivå 1

MemoryMemory - Det gäller att hitta de två kort som hör ihop. Ibland är det likadana kort och ibland är det olika kort som hör ihop, vilket beror på hur detta memory skapats. Spelomgången är klar när alla kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort.

Nivå 2

BokstavsbrädeBokstavsbräde - På varje nivå får du upp till tio ord som skall hittas på ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät. Du ska dra med muspekaren eller med fingret tills det eftersökta ordet hittas. Du får hitta orden i vilken ordning du själv vill. När du hittat alla ord får du ett kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Avbryt. Spelskaparen har valt hur orden skall placeras på brädet, vilket kan vara läsbara ord, enradiga ord, krökta ord eller svårlästa ord. Dessutom kan spelskaparen ha valt att listan med de efterfrågade orden ska ha omkastade bokstäver i orden. Då bör du börja med att kasta om dem tills du hittar det rätta ordet som du sen får markera på brädet. Ibland visas det en ledtråd istället för ordet i listan och ibland visas bara maskerade bokstäver.

Nivå 3

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bilder, video och ljud. Till varje fråga får du två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för dig att hitta det rätta svaret. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 4

BildmarkeringarBildmarkeringar - På varje nivå får du se en bild med upp till tio frågor. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller för dig att hitta det rätta stället i bilden. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 5

LucktextLucktext - I spelet får du se en text där vissa ord eller siffror tagits bort. Dessa har ersatts med fält där du antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken efter fältet - om du klickar på frågetecknet så visas en ledtråd. En lucktext kräver oftast att du förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Ibland får du skriva fel maximalt tre gånger per fråga. På fjärde försöket klassas frågan som felaktigt besvarad.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Grönsaker och frukt. Maximala antalet poäng (5 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 5 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Grönsaker och frukt kan du totalt få 5 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Annons

Ytterligare spelinformation

Ämne
Tyska
Målgrupp
Årskurs 6 - Årskurs 9
Övar
Ordförråd Grammatik Stavning Grönsak Frukt
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2020-09-09
Publicerat online
2018-04-30
Unikt id
8270
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3,8
Totalt 66
5
40
4
5
3
3
2
4
1
14

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 1 kommentar om detta kunskapsspel.

A
Alice
5 december 2019 11:26
Detär roligt, men om man gör det när man inte vet vad det svenska ordet är skulle det vara mer lärorikt om det stod det svenska ordet på rutan när man har hittat det tyska

Fler fördelar med plusmedlemskap