Sjukdomar på tyska

Annons
1
Memory
Tyska - svenska
2
Ordfläta
Hitta sjukdomen, Bokstavsbräde
3
Flervalsfrågor
sjukdomar, svenska till tyska Svår
4
Gissa sjukdomen
Tyska med svensk ledtråd, Gissa ord Svår
5
Skriv sjukdomen
Tyska - svenska, Frågor med fritextsvar Svår
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 2. Ordfläta (Hitta sjukdomen).
18 timmar sedan efter 50 sekunders spelande.
Någon fick 34 drag på nivå 1. Memory (Tyska - svenska).
18 timmar sedan efter 3 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Gissa sjukdomen (Tyska med svensk ledtråd).
2022-12-04 22:21 efter 1 sekunds spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Gissa sjukdomen (Tyska med svensk ledtråd).
2022-12-02 09:11 efter 1 minuts spelande.
Någon fick 1 miss på nivå 4. Gissa sjukdomen (Tyska med svensk ledtråd).
2022-12-02 09:09 efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Gissa sjukdomen (Tyska med svensk ledtråd).
2022-12-02 09:08 efter 18 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Gissa sjukdomen (Tyska med svensk ledtråd).
2022-12-02 09:08 efter 49 sekunders spelande.
Någon fick ut alla orden på nivå 2. Ordfläta (Hitta sjukdomen).
2022-12-02 09:06 efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Memory (Tyska - svenska).
2022-12-02 08:54 efter 2 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Memory (Tyska - svenska).
2022-12-01 11:10 efter 1 sekunds spelande.

Lär dig flera vanliga sjukdomar på tyska som kan vara användbara när du ska prata tyska.

Spelet Sjukdomar på tyska

Instruktioner till Sjukdomar på tyska

Spelet övar många olika sjukdomar på tyska som kan vara användbara att kunna i en situation om du blir sjuk i ett tysktalande land.

Nivå 1

MemoryMemory - Det gäller att hitta de två kort som hör ihop. Ibland är det likadana kort och ibland är det olika kort som hör ihop, vilket beror på hur detta memory skapats. Spelomgången är klar när alla kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort.

Nivå 2

BokstavsbrädeBokstavsbräde - På varje nivå får du upp till tio ord som skall hittas på ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät. Du ska dra med muspekaren eller med fingret tills det eftersökta ordet hittas. Du får hitta orden i vilken ordning du själv vill. När du hittat alla ord får du ett kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Avbryt. Spelskaparen har valt hur orden skall placeras på brädet, vilket kan vara läsbara ord, enradiga ord, krökta ord eller svårlästa ord. Dessutom kan spelskaparen ha valt att listan med de efterfrågade orden ska ha omkastade bokstäver i orden. Då bör du börja med att kasta om dem tills du hittar det rätta ordet som du sen får markera på brädet. Ibland visas det en ledtråd istället för ordet i listan och ibland visas bara maskerade bokstäver.

Nivå 3

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bilder, video och ljud. Till varje fråga får du två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för dig att hitta det rätta svaret. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 4

Gissa ordGissa ord - Här gäller det att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver i alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så smäller en ballong eller så brister ett hjärta. Klarar du att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla ballonger / hjärtan tar slut har du vunnit. Ibland finns det ledtrådar som hjälper dig att gissa ordet och ibland behöver du klara spelnivån inom en viss tid.

Nivå 5

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bild, video och ljud. Du måste skriva det rätta svaret själv. Om du skriver fel får du försöka igen tills du hittar det sökta ordet eller meningen. När du listat ut det rätta svaret får du kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Ge upp - då visas det rätta svaret på den uppgiften. Du kan sedan fortsätta till nästa uppgift, men får inga kunskapspoäng för den spelomgången.

Spelskaparen kan ha tillåtit dig att få feedback på det du skriver. Det syns i så fall genom att textrutan du skriver i blir röd eller grön, allt eftersom du skriver. Spelskaparen har också valt om det du skriver är skiftlägeskänsligt, dvs om det är viktigt med stora och små bokstäver. Detta kan också skifta mellan nivåerna och det märker du när du spelar en nivå. Du kan vara begränsad till att skriva eller stava fel 0-4 gånger per fråga, sedan klassas frågan som felaktigt besvarad.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Sjukdomar på tyska. Maximala antalet poäng (5 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 5 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Sjukdomar på tyska kan du totalt få 5 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Annons

Ytterligare spelinformation

Ämne
Tyska
Målgrupp
Årskurs 6 - Årskurs 9
Övar
Ordförråd Grammatik Stavning Sjukdomar
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2020-09-09
Publicerat online
2018-04-30
Unikt id
8274
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3,4
Totalt 38
5
17
4
4
3
4
2
2
1
11

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 1 kommentar om detta kunskapsspel.

E
Elevson
7 maj 2019 13:35
Bra spel men lite buggig ibland

Fler fördelar med plusmedlemskap