Annons

Mänskliga hjärtats anatomi

1
Blindkarta hjärtat
Max 3 missar, Bildmarkeringar
2
Blindkarta hjärtat
Inga misstag, Bildmarkeringar
3
Välj rätt quiz
Hjärtats anatomi, Flervalsfrågor
4
Hitta hjärtorden
Ordpussel, Bokstavsbräde
5
Hjärtmemory
Bild till ord, Memory
6
Skriv hjärttermerna
Frågor med fritextsvar
Annons
Spara
Kommentera

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 5. Hjärtmemory (Bild till ord).
1 timme sedan efter 14 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Välj rätt quiz (Hjärtats anatomi).
1 timme sedan efter 3 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Blindkarta hjärtat (Max 3 missar).
1 timme sedan efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Välj rätt quiz (Hjärtats anatomi).
2 timmar sedan efter 37 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Välj rätt quiz (Hjärtats anatomi).
2 timmar sedan efter 53 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Blindkarta hjärtat (Inga misstag).
2 timmar sedan efter 33 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Blindkarta hjärtat (Inga misstag).
2 timmar sedan efter 38 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Blindkarta hjärtat (Max 3 missar).
17 timmar sedan efter 22 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 6. Skriv hjärttermerna.
2019-09-20 11:53 efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 6. Skriv hjärttermerna.
2019-09-20 11:53 efter 2 minuters spelande.

Kan du hitta de olika delarna av det mänskliga hjärtat?

Spelet Mänskliga hjärtats anatomi

Instruktioner till Mänskliga hjärtats anatomi

Hjärtat är ett muskulärt organ med fyra kammare som genom en tvådelad sammandragning pumpar syre och näringsrikt blod ut i kroppen. Det består av många viktiga delar för att kunna åstadkomma detta arbete. Lär dig alla hjärtats delar i detta hjärtspel.

De 13 termerna om människans hjärta som tränas i detta spel är:
Aorta, Aortaklaff, Höger förmak, Höger kammare, Lungartär, Lungven, Mitralisklaff, Pulmonalisklaff, Tricuspidalisklaff, Undre hålven, Vänster förmak, Vänster kammare, Övre hålven

Nivå 1 till 2

Bildmarkeringar - På varje nivå får du se en bild med upp till tio frågor. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller för dig att hitta det rätta stället i bilden. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 3

Flervalsfrågor - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bilder, video och ljud. Till varje fråga får du två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för dig att hitta det rätta svaret. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 4

Bokstavsbräde - På varje nivå får du upp till tio ord som skall hittas på ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät. Du ska dra med muspekaren eller med fingret tills det eftersökta ordet hittas. Du får hitta orden i vilken ordning du själv vill. När du hittat alla ord får du ett kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Ge upp. Spelskaparen har valt hur orden skall placeras på brädet, vilket kan vara läsbara ord, enradiga ord, krökta ord eller svårlästa ord. Dessutom kan spelskaparen ha valt att listan med de efterfrågade orden ska ha omkastade bokstäver i orden. Då bör du börja med att kasta om dem tills du hittar det rätta ordet som du sen får markera på brädet. Ibland visas det en ledtråd istället för ordet i listan och ibland visas bara maskerade bokstäver.

Nivå 5

Memory - Det gäller att hitta de två kort som hör ihop. Ibland är det likadana kort och ibland är det olika kort som hör ihop, vilket beror på hur detta memory skapats. Spelomgången är klar när alla kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort.

Nivå 6

Frågor med fritextsvar - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bild, video och ljud. Du måste skriva det rätta svaret själv. Om du skriver fel får du försöka igen tills du hittar det sökta ordet eller meningen. När du listat ut det rätta svaret får du kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen 'Ge upp' - då visas det rätta svaret. Du får dock inga kunskapspoäng för den omgången då.

Spelskaparen kan ha tillåtit dig att få feedback på det du skriver. Det syns i så fall genom att textrutan du skriver i blir röd eller grön allt eftersom du skriver. Spelskaparen har också valt om det du skriver är skiftlägeskänsligt, dvs om det är viktigt med stora och små bokstäver. Detta kan också skifta mellan nivåerna och det märker du när du spelar en nivå. Du får skriva fel maximalt tre gånger per fråga. På fjärde försöket klassas frågan som felaktigt besvarad.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Mänskliga hjärtats anatomi. Maximala antalet poäng (6 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 6 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Mänskliga hjärtats anatomi kan du totalt få 6 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Annons

Recensioner

4,1
Totalt 14
5
10
4
1
3
0
2
0
1
3

Ytterligare spelinformation

Spelskapare
Elevspel
Målgrupp
Årskurs 7 - Gymnasiet
Övar
Hjärtat, Människokroppen, Anatomi, Blod
Uppdaterat
2018-10-30
Publicerat online
2018-10-30
Unikt id
8883
Sparat av
0-5 användare
Pris
Gratis

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 1 kommentar om detta kunskapsspel.

Y
Yosepf
5 november 2018 11:07
Svårt, men bra spel att träna på delarna i hjärtat.