Mänskliga hjärtats anatomi

Annons
1
Blindkarta hjärtat
Max 3 missar, Bildmarkeringar Svår
2
Blindkarta hjärtat
Inga misstag, Bildmarkeringar Svår
3
Välj rätt quiz
Hjärtats anatomi, Flervalsfrågor
4
Gissa hjärtdelen
5 gissningar, Gissa ord
5
Hitta hjärtorden
Ordpussel, Bokstavsbräde
6
Hjärtmemory
Bild till ord Svår
7
Skriv hjärttermerna
Frågor med fritextsvar Svår
Annons
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon fick alla rätt på nivå 1. Blindkarta hjärtat (Max 3 missar).
4 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Blindkarta hjärtat (Max 3 missar).
19 timmar sedan efter 2 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Blindkarta hjärtat (Inga misstag).
19 timmar sedan efter 2 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Blindkarta hjärtat (Inga misstag).
19 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Blindkarta hjärtat (Max 3 missar).
19 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 6. Hjärtmemory (Bild till ord).
2024-06-12 20:04 efter 12 sekunders spelande.
Någon fick 4 missar på nivå 4. Gissa hjärtdelen (5 gissningar).
2024-06-12 20:04 efter 34 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Gissa hjärtdelen (5 gissningar).
2024-06-12 20:03 efter 20 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Gissa hjärtdelen (5 gissningar).
2024-06-12 20:03 efter 20 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Välj rätt quiz (Hjärtats anatomi).
2024-06-10 11:55 efter 2 minuters spelande.

Kan du hitta de olika delarna av det mänskliga hjärtat?

Spelet Mänskliga hjärtats anatomi

Instruktioner till Mänskliga hjärtats anatomi

Hjärtat är ett muskulärt organ med fyra kammare som genom en tvådelad sammandragning pumpar syre och näringsrikt blod ut i kroppen. Det består av många viktiga delar för att kunna åstadkomma detta arbete. Lär dig alla hjärtats delar i detta hjärtspel.

De 13 termerna om människans hjärta som tränas i detta spel är:
Aorta, Aortaklaff, Höger förmak, Höger kammare, Lungartär, Lungven, Mitralisklaff, Pulmonalisklaff, Tricuspidalisklaff, Undre hålven, Vänster förmak, Vänster kammare, Övre hålven

1. Blindkarta hjärtat (Max 3 missar)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 13 bildfrågor, men det visas max 10 bildfrågor per spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har 3 försök på sig på varje bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Blindkarta hjärtat (Inga misstag)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 13 bildfrågor, men det visas max 10 bildfrågor per spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har endast ett försök på sig per bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Välj rätt quiz (Hjärtats anatomi)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 13 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Gissa hjärtdelen (5 gissningar)

Gissa ordGissa ord - Nivån innehåller 8 ord, men det visas max 1 ord per spelomgång. Här gäller det för eleven att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver från alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så brister ett hjärta. Klarar eleven att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla 5 hjärtan tar slut har spelrundan vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas det rätta ordet - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Hitta hjärtorden (Ordpussel)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 8 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som läsbara ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Hjärtmemory (Bild till ord)

MemoryMemory - Nivån innehåller 13 par (bestående av ord som paras ihop med bilder), men det visas max 10 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

7. Skriv hjärttermerna

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 13 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Mänskliga hjärtats anatomi. Maximala antalet poäng (7 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 7 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Mänskliga hjärtats anatomi kan du totalt få 7 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Biologi
Målgrupp
Årskurs 7 - Gymnasiet
Spelskapare
Elevspel
Uppdaterat
2020-02-05
Publicerat online
2018-10-30
Unikt id
8883
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4.3
Totalt 232
5
172
4
14
3
9
2
6
1
31

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 4 kommentarer om detta kunskapsspel.

C
cindy
15 februari 2024 09:08
Jätte enkelt, speciellt jag som jobbar som hjärtkirurg.
B
Bennys pappa
17 oktober 2023 10:09
Bra spel, mina barn blev mycket smarta av att spela detta spel.
M
mister_unknown
25 januari 2022 17:57
bra yosepf för att du säger det du tycker jag tycker ochså att det är svårt men jag har ochså blivit mobbad hella mitt liv så snälla mobba ingen inte yosepf ingen.
Y
Yosepf
5 november 2018 11:07
Svårt, men bra spel att träna på delarna i hjärtat.

Fler fördelar med plusmedlemskap