Annons

Organ - Anatomi

1
Hitta organ i bilden
Max 3 fel, Bildmarkeringar
2
Hitta organ i bilden
Inga fel tillåtna, Bildmarkeringar
3
Hitta organ i bilden
Inga fel, max 30 s, Bildmarkeringar
4
Sök organ på brädet
Bokstavsbräde
5
Organquiz
Flervalsfrågor
6
Para ihop
organ till bild, Memory
7
Skriv organet
Frågor med fritextsvar
Annons
Spara
Kommentera

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 4. Sök organ på brädet.
1 timme sedan efter 6 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Hitta organ i bilden (Inga fel tillåtna).
1 timme sedan efter 6 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Hitta organ i bilden (Max 3 fel).
1 timme sedan efter 16 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Hitta organ i bilden (Max 3 fel).
11 timmar sedan efter 57 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Hitta organ i bilden (Max 3 fel).
11 timmar sedan efter 58 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Hitta organ i bilden (Max 3 fel).
11 timmar sedan efter 32 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Hitta organ i bilden (Max 3 fel).
11 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Hitta organ i bilden (Max 3 fel).
11 timmar sedan efter 3 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Hitta organ i bilden (Max 3 fel).
11 timmar sedan efter 11 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Hitta organ i bilden (Max 3 fel).
12 timmar sedan efter 2 minuters spelande.

Testa dina kunskaper i anatomi på de mänsliga inre organen med detta roliga frågespel.

Spelet Organ - Anatomi

Instruktioner till Organ - Anatomi

Lär dig de viktiga inre organen i människokroppen med gamification. Spela detta anatomispel över alla organ och lär dig snabbt alla organens namn och placering i kroppen.

Organ som tränas:

Lunga, lever, hjärta, tjocktarm, tunntarm, urinblåsa, hjärna, blindtarm, magsäck, bukspottkörtel, gallblåsa, matstrupe, mjälte, njure, struphuvud, sköldkörtel.

Nivå 1 till 3

Bildmarkeringar - På varje nivå får du se en bild med upp till tio frågor. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller för dig att hitta det rätta stället i bilden. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 4

Bokstavsbräde - På varje nivå får du upp till tio ord som skall hittas på ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät. Du ska dra med muspekaren eller med fingret tills det eftersökta ordet hittas. Du får hitta orden i vilken ordning du själv vill. När du hittat alla ord får du ett kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Ge upp. Spelskaparen har valt hur orden skall placeras på brädet, vilket kan vara läsbara ord, enradiga ord, krökta ord eller svårlästa ord. Dessutom kan spelskaparen ha valt att listan med de efterfrågade orden ska ha omkastade bokstäver i orden. Då bör du börja med att kasta om dem tills du hittar det rätta ordet som du sen får markera på brädet. Ibland visas det en ledtråd istället för ordet i listan och ibland visas bara maskerade bokstäver.

Nivå 5

Flervalsfrågor - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bilder, video och ljud. Till varje fråga får du två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för dig att hitta det rätta svaret. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 6

Memory - Det gäller att hitta de två kort som hör ihop. Ibland är det likadana kort och ibland är det olika kort som hör ihop, vilket beror på hur detta memory skapats. Spelomgången är klar när alla kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort.

Nivå 7

Frågor med fritextsvar - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bild, video och ljud. Du måste skriva det rätta svaret själv. Om du skriver fel får du försöka igen tills du hittar det sökta ordet eller meningen. När du listat ut det rätta svaret får du kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen 'Ge upp' - då visas det rätta svaret. Du får dock inga kunskapspoäng för den omgången då.

Spelskaparen kan ha tillåtit dig att få feedback på det du skriver. Det syns i så fall genom att textrutan du skriver i blir röd eller grön allt eftersom du skriver. Spelskaparen har också valt om det du skriver är skiftlägeskänsligt, dvs om det är viktigt med stora och små bokstäver. Detta kan också skifta mellan nivåerna och det märker du när du spelar en nivå. Du får skriva fel maximalt tre gånger per fråga. På fjärde försöket klassas frågan som felaktigt besvarad.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Organ - Anatomi. Maximala antalet poäng (7 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 7 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Organ - Anatomi kan du totalt få 7 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Annons

Recensioner

3,9
Totalt 153
5
91
4
14
3
15
2
7
1
26

Ytterligare spelinformation

Spelskapare
Elevspel
Målgrupp
Årskurs 7 - Gymnasiet
Övar
Organ, Människokroppen, Anatomi
Uppdaterat
2019-03-07
Publicerat online
2019-03-07
Unikt id
9563
Sparat av
5-10 användare
Pris
Gratis

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 3 kommentarer om detta kunskapsspel.

E
Eva
31 juli 2019 14:47
väldigt roligt spel!
i
ingrid
26 mars 2019 13:43
vad bra spel inte alls tråkigt
P
PHYKEZ
15 mars 2019 09:00
Bra men memoryt är ganska lätt