Örats anatomi - människa

Annons
1
Blindkarta för örat
Max 3 missar, Bildmarkeringar
2
Blindkarta för örat
Inga missar, Bildmarkeringar Svår
3
Öronquiz
Flervalsfrågor Svår
4
Gissa örontermen
5 gissningar, Gissa ord
5
Hitta öronorden
Bokstavsbräde Svår
6
Para ihop öronkorten
Memory Svår
7
Skriv örontermerna
Frågor med fritextsvar Svår
Annons
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 3. Öronquiz.
43 sekunder sedan efter 17 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Blindkarta för örat (Max 3 missar).
50 sekunder sedan efter 51 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Blindkarta för örat (Inga missar).
1 minut sedan efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Blindkarta för örat (Max 3 missar).
1 minut sedan efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Blindkarta för örat (Inga missar).
2 minuter sedan efter 45 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Blindkarta för örat (Max 3 missar).
3 minuter sedan efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Blindkarta för örat (Max 3 missar).
4 minuter sedan efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Blindkarta för örat (Max 3 missar).
4 minuter sedan efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Blindkarta för örat (Max 3 missar).
5 minuter sedan efter 48 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Blindkarta för örat (Max 3 missar).
6 minuter sedan efter 1 minuts spelande.

Lär dig vad det mänskliga örat består av i detta anatomispel.

Spelet Örats anatomi - människa

Instruktioner till Örats anatomi - människa

Öra användas medicinskt om hela organet som även innehåller mellanörat och innerörat, men i vardagligt språk brukar man prata om den synliga delen av ytterörat när man säger "öra".

I detta öronspel tränar du dessa begrepp:

Öronmussla, hörselgång, trumhinna, trumhåla, runda fönstret, ovala fönstret, örontrumpet, snäcka, hörselnerv, balansnerv, båggångar, stigbygel, städ, hammare, ytteröra, inneröra, mellanöra.

Nivå 1 till 2

BildmarkeringarBildmarkeringar - På varje nivå får du se en bild med upp till tio frågor. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller för dig att hitta det rätta stället i bilden. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 3

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bilder, video och ljud. Till varje fråga får du två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för dig att hitta det rätta svaret. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 4

Gissa ordGissa ord - Här gäller det att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver i alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så smäller en ballong eller så brister ett hjärta. Klarar du att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla ballonger / hjärtan tar slut har du vunnit. Ibland finns det ledtrådar som hjälper dig att gissa ordet och ibland behöver du klara spelnivån inom en viss tid.

Nivå 5

BokstavsbrädeBokstavsbräde - På varje nivå får du upp till tio ord som skall hittas på ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät. Du ska dra med muspekaren eller med fingret tills det eftersökta ordet hittas. Du får hitta orden i vilken ordning du själv vill. När du hittat alla ord får du ett kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Ge upp. Spelskaparen har valt hur orden skall placeras på brädet, vilket kan vara läsbara ord, enradiga ord, krökta ord eller svårlästa ord. Dessutom kan spelskaparen ha valt att listan med de efterfrågade orden ska ha omkastade bokstäver i orden. Då bör du börja med att kasta om dem tills du hittar det rätta ordet som du sen får markera på brädet. Ibland visas det en ledtråd istället för ordet i listan och ibland visas bara maskerade bokstäver.

Nivå 6

MemoryMemory - Det gäller att hitta de två kort som hör ihop. Ibland är det likadana kort och ibland är det olika kort som hör ihop, vilket beror på hur detta memory skapats. Spelomgången är klar när alla kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort.

Nivå 7

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bild, video och ljud. Du måste skriva det rätta svaret själv. Om du skriver fel får du försöka igen tills du hittar det sökta ordet eller meningen. När du listat ut det rätta svaret får du kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen 'Ge upp' - då visas det rätta svaret. Du får dock inga kunskapspoäng för den omgången då.

Spelskaparen kan ha tillåtit dig att få feedback på det du skriver. Det syns i så fall genom att textrutan du skriver i blir röd eller grön allt eftersom du skriver. Spelskaparen har också valt om det du skriver är skiftlägeskänsligt, dvs om det är viktigt med stora och små bokstäver. Detta kan också skifta mellan nivåerna och det märker du när du spelar en nivå. Du får skriva fel maximalt tre gånger per fråga. På fjärde försöket klassas frågan som felaktigt besvarad.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Örats anatomi - människa. Maximala antalet poäng (7 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 7 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Örats anatomi - människa kan du totalt få 7 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Annons

Ytterligare spelinformation

Ämne
Biologi
Målgrupp
Årskurs 7 - Gymnasiet
Övar
Örat Människokroppen Anatomi Hörseln Sinnesorgan
Spelskapare
Elevspel
Uppdaterat
2020-02-05
Publicerat online
2019-01-11
Unikt id
9226
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3,6
Totalt 294
5
158
4
30
3
17
2
12
1
77

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 2 kommentarer om detta kunskapsspel.

a
anonymous
23 oktober 2019 09:52
det här är helt glitchat gör om den ("/) skäms
s
snälla tjejen
14 januari 2019 16:26
Jag skulle rekommenderar verkligen spelet jag går i 3 och jag vill lära mig om kroppen
Bli plusmedlem
Visa fler fördelar