Words in the classroom

Annons
1
Enkel
Bokstavsbräde
2
Medel
Flervalsfrågor Svår
3
Svår
Frågor med fritextsvar
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon fick ut alla orden på nivå 1. Enkel.
9 timmar sedan efter 18 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Medel.
9 timmar sedan efter 46 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Medel.
9 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Svår.
9 timmar sedan efter 7 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Enkel.
9 timmar sedan efter 7 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Medel.
9 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon fick ut alla orden på nivå 1. Enkel.
9 timmar sedan efter 12 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Enkel.
9 timmar sedan efter 6 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Enkel.
9 timmar sedan efter 8 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Medel.
9 timmar sedan efter 41 sekunders spelande.

Ett spel som lär in engelska ord som används i klassrummet.

Spelet Words in the classroom

Instruktioner till Words in the classroom

Spelet lär in orden i ett klassrum. Både material som elever och lärare använder samt rumsord. Det är samma ord i alla tre spelen med ökad svårighetsgrad.

Nivå 1

BokstavsbrädeBokstavsbräde - På varje nivå får du upp till tio ord som skall hittas på ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät. Du ska dra med muspekaren eller med fingret tills det eftersökta ordet hittas. Du får hitta orden i vilken ordning du själv vill. När du hittat alla ord får du ett kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Avbryt. Spelskaparen har valt hur orden skall placeras på brädet, vilket kan vara läsbara ord, enradiga ord, krökta ord eller svårlästa ord. Dessutom kan spelskaparen ha valt att listan med de efterfrågade orden ska ha omkastade bokstäver i orden. Då bör du börja med att kasta om dem tills du hittar det rätta ordet som du sen får markera på brädet. Ibland visas det en ledtråd istället för ordet i listan och ibland visas bara maskerade bokstäver.

Nivå 2

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bilder, video och ljud. Till varje fråga får du två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för dig att hitta det rätta svaret. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 3

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bild, video och ljud. Du måste skriva det rätta svaret själv. Om du skriver fel får du försöka igen tills du hittar det sökta ordet eller meningen. När du listat ut det rätta svaret får du kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Ge upp - då visas det rätta svaret på den uppgiften. Du kan sedan fortsätta till nästa uppgift, men får inga kunskapspoäng för den spelomgången.

Spelskaparen kan ha tillåtit dig att få feedback på det du skriver. Det syns i så fall genom att textrutan du skriver i blir röd eller grön, allt eftersom du skriver. Spelskaparen har också valt om det du skriver är skiftlägeskänsligt, dvs om det är viktigt med stora och små bokstäver. Detta kan också skifta mellan nivåerna och det märker du när du spelar en nivå. Du kan vara begränsad till att skriva eller stava fel 0-4 gånger per fråga, sedan klassas frågan som felaktigt besvarad.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Words in the classroom . Maximala antalet poäng (3 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 3 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Words in the classroom kan du totalt få 3 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Annons

Mer från spelskaparen

Ytterligare spelinformation

Ämne
Engelska
Målgrupp
Förskola - Årskurs 6
Övar
Klassrummet Skolord
Spelskapare
En användare (id 49664)
Uppdaterat
2016-04-20
Publicerat online
2016-04-19
Unikt id
4499
Sparat av
20-30 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4
Totalt 488
5
308
4
44
3
31
2
15
1
90

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 3 kommentarer om detta kunskapsspel.

M
MOLLE
9 februari 2020 10:02
ja ebba du har rätte bra du bodde få ett A PÅ ENGLSKA
E
Ebba
8 februari 2020 08:14
Hej Sarah man får inte medalj för att göra alla nivåer i ett spel. Man måste göra en nivå två gånger för att få brons medalj och en nivå tre gånger för att få silver och en nivå fyra gånger för att få guld medalj eller något sånt. Man får det när man gjort en nivå flera gånger. Hoppas du läser det här. Spelet är jättebra och så.
S
Sarah
26 september 2019 11:29
Hej
jag vill säga till er att jag har hjort alla 3 uppgifterna rätt men jag fick inga medaljer varför???????????

Fler fördelar med plusmedlemskap