Frukter på engelska

Annons
1
Enkel
Bokstavsbräde
2
Mellan
Flervalsfrågor
3
Svår
Frågor med fritextsvar
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon fick alla rätt på nivå 3. Svår.
6 timmar sedan efter 34 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Svår.
6 timmar sedan efter 44 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Svår.
15 timmar sedan efter 45 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Svår.
15 timmar sedan efter 48 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Svår.
17 timmar sedan efter 7 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Mellan.
17 timmar sedan efter 27 sekunders spelande.
Någon fick ut alla orden på nivå 1. Enkel.
17 timmar sedan efter 5 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Enkel.
20 timmar sedan efter 6 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Svår.
2023-01-25 13:26 efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Svår.
2023-01-25 13:25 efter 1 minuts spelande.

Detta spel övar dig på vanliga frukter på engelska.

Spelet Frukter på engelska

Instruktioner till Frukter på engelska

Spelet består av tre nivåer där eleven får börja med att lära sig frukterna. Sedan får eleven välja vilken frukt som heter vad. Sista spelet är att stava till de olika frukterna.

Nivå 1

BokstavsbrädeBokstavsbräde - På varje nivå får du upp till tio ord som skall hittas på ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät. Du ska dra med muspekaren eller med fingret tills det eftersökta ordet hittas. Du får hitta orden i vilken ordning du själv vill. När du hittat alla ord får du ett kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Avbryt. Spelskaparen har valt hur orden skall placeras på brädet, vilket kan vara läsbara ord, enradiga ord, krökta ord eller svårlästa ord. Dessutom kan spelskaparen ha valt att listan med de efterfrågade orden ska ha omkastade bokstäver i orden. Då bör du börja med att kasta om dem tills du hittar det rätta ordet som du sen får markera på brädet. Ibland visas det en ledtråd istället för ordet i listan och ibland visas bara maskerade bokstäver.

Nivå 2

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bilder, video och ljud. Till varje fråga får du två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för dig att hitta det rätta svaret. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 3

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bild, video och ljud. Du måste skriva det rätta svaret själv. Om du skriver fel får du försöka igen tills du hittar det sökta ordet eller meningen. När du listat ut det rätta svaret får du kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Ge upp - då visas det rätta svaret på den uppgiften. Du kan sedan fortsätta till nästa uppgift, men får inga kunskapspoäng för den spelomgången.

Spelskaparen kan ha tillåtit dig att få feedback på det du skriver. Det syns i så fall genom att textrutan du skriver i blir röd eller grön, allt eftersom du skriver. Spelskaparen har också valt om det du skriver är skiftlägeskänsligt, dvs om det är viktigt med stora och små bokstäver. Detta kan också skifta mellan nivåerna och det märker du när du spelar en nivå. Du kan vara begränsad till att skriva eller stava fel 0-4 gånger per fråga, sedan klassas frågan som felaktigt besvarad.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Frukter på engelska. Maximala antalet poäng (3 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 3 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Frukter på engelska kan du totalt få 3 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Annons

Mer från spelskaparen

Ytterligare spelinformation

Ämne
Engelska
Målgrupp
Årskurs 1 - Årskurs 6
Övar
Frukter Stavning
Spelskapare
En användare (id 49664)
Uppdaterat
2016-04-13
Publicerat online
2016-04-13
Unikt id
4437
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4
Totalt 422
5
259
4
47
3
26
2
20
1
70

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 2 kommentarer om detta kunskapsspel.

M
Maja timan
6 oktober 2021 16:38
Roligt med lärt lära sig frukter på englska.
R
Rina
15 april 2021 09:43
hej jag heter Rina och jag gillar elevspel den är jätte kul. Jag går i solängskolan och idag jag skriver den 15 dag onsdag 2021 hej då!!!

Fler fördelar med plusmedlemskap