Different types of weather

Annons
1
Easy
Bokstavsbräde
2
Not so easy
Flervalsfrågor
3
Hard
Frågor med fritextsvar
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon fick alla rätt på nivå 3. Hard.
6 minuter sedan efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Not so easy.
8 minuter sedan efter 48 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Easy.
9 minuter sedan efter 4 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Easy.
8 timmar sedan efter 5 minuters spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 3. Hard.
16 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 2. Not so easy.
16 timmar sedan efter 30 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 2. Not so easy.
16 timmar sedan efter 46 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Easy.
16 timmar sedan efter 2 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 1. Easy.
16 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Easy.
18 timmar sedan efter 7 sekunders spelande.

Öva olika väderslag på engelska - både årstider och väderlag.

Spelet Different types of weather

Instruktioner till Different types of weather

Det är ett spel med olika nivåer, som lär barnen väder och väderlek på engelska. Det är först ett bokstavsbräde, som sedan blir till bilder med olika väder och till sist ska eleven lära sig stava ordet.

Nivå 1

BokstavsbrädeBokstavsbräde - På varje nivå får du upp till tio ord som skall hittas på ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät. Du ska dra med muspekaren eller med fingret tills det eftersökta ordet hittas. Du får hitta orden i vilken ordning du själv vill. När du hittat alla ord får du ett kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Ge upp. Spelskaparen har valt hur orden skall placeras på brädet, vilket kan vara läsbara ord, enradiga ord, krökta ord eller svårlästa ord. Dessutom kan spelskaparen ha valt att listan med de efterfrågade orden ska ha omkastade bokstäver i orden. Då bör du börja med att kasta om dem tills du hittar det rätta ordet som du sen får markera på brädet. Ibland visas det en ledtråd istället för ordet i listan och ibland visas bara maskerade bokstäver.

Nivå 2

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bilder, video och ljud. Till varje fråga får du två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för dig att hitta det rätta svaret. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 3

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bild, video och ljud. Du måste skriva det rätta svaret själv. Om du skriver fel får du försöka igen tills du hittar det sökta ordet eller meningen. När du listat ut det rätta svaret får du kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen 'Ge upp' - då visas det rätta svaret. Du får dock inga kunskapspoäng för den omgången då.

Spelskaparen kan ha tillåtit dig att få feedback på det du skriver. Det syns i så fall genom att textrutan du skriver i blir röd eller grön allt eftersom du skriver. Spelskaparen har också valt om det du skriver är skiftlägeskänsligt, dvs om det är viktigt med stora och små bokstäver. Detta kan också skifta mellan nivåerna och det märker du när du spelar en nivå. Du får skriva fel maximalt tre gånger per fråga. På fjärde försöket klassas frågan som felaktigt besvarad.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Different types of weather. Maximala antalet poäng (3 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 3 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Different types of weather kan du totalt få 3 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Annons

Mer från spelskaparen

Ytterligare spelinformation

Ämne
Engelska
Målgrupp
Förskoleklass - Årskurs 6
Övar
Väder Årstider
Spelskapare
En användare (id 49664)
Uppdaterat
2016-05-12
Publicerat online
2016-05-10
Unikt id
4625
Sparat av
20-30 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3,9
Totalt 452
5
279
4
40
3
32
2
24
1
77

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 2 kommentarer om detta kunskapsspel.

M
Maja timan
6 oktober 2021 18:37
Roligt med Elve spel lära sig ord
I
INGA BRITT
3 februari 2021 11:49
välfigt roligt tycker barn barnen

Fler fördelar med plusmedlemskap