Fler oregelbundna verb i preteritum

Annons
1
Välj rätt form
Flervalsfrågor Svår
2
Skriv rätt form
Lucktext
3
Skriv verbet i dåtid
Lucktext
4
Översätt
Frågor med fritextsvar Svår
5
Hitta dåtidsformen
Bokstavsbräde
6
Hitta verbet
Bokstavsbräde
7
Memory verb
Annons
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Välj rätt form.
2024-05-16 14:02 efter 2 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 5. Hitta dåtidsformen.
2024-05-15 13:13 efter 31 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Välj rätt form.
2024-05-15 09:57 efter 16 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Välj rätt form.
2024-05-15 09:43 efter 43 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Välj rätt form.
2024-05-15 09:40 efter 2 minuters spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 3. Skriv verbet i dåtid.
2024-05-15 09:40 efter 4 minuters spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 2. Skriv rätt form.
2024-05-15 09:35 efter 47 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 1. Välj rätt form.
2024-05-15 09:34 efter 38 sekunders spelande.
En elev fick 31 drag på nivå 7. Memory verb.
2024-05-14 10:22 efter 2 minuters spelande.
En elev fick 27 drag på nivå 7. Memory verb.
2024-05-14 10:20 efter 2 minuters spelande.

Spelet låter eleven öva på preteritum av 10 oregelbundna verb på engelska.

Spelet Fler oregelbundna verb i preteritum

Instruktioner till Fler oregelbundna verb i preteritum

Här får du träna på dåtid, preteritum, på ytterligare 10 vanliga oregelbundna verb. Spela många gånger så att du även blir säker på stavningen. Lycka till!

1. Välj rätt form

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Skriv rätt form

LucktextLucktext - Nivån innehåller 10 lucktext och alla tränas varje spelomgång. Lucktexternas ordning slumpas varje spelomgång. I spelet får eleven 10 uppgifter med texter där vissa ord eller tal dolts. Dessa ord eller tal har ersatts med fält där eleven antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken ? efter fältet - om spelaren klickar på det så visas en ledtråd till vad som efterfrågas. Eleven har 4 försök på sig att skriva rätt ord i spelets luckor. En lucktext kräver oftast att läsaren förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Det finns ingen tidsgräns. När eleven fyllt i alla luckor rätt har spelomgången klarats. Är någon lucka för svår går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vad som ska stå i alla luckor - och spelaren får försöka klara lucktexten igen.

3. Skriv verbet i dåtid

LucktextLucktext - Nivån innehåller 10 lucktext och alla tränas varje spelomgång. Lucktexternas ordning slumpas varje spelomgång. I spelet får eleven 10 uppgifter med texter där vissa ord eller tal dolts. Dessa ord eller tal har ersatts med fält där eleven antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken ? efter fältet - om spelaren klickar på det så visas en ledtråd till vad som efterfrågas. Eleven har 3 försök på sig att skriva rätt ord i spelets luckor. En lucktext kräver oftast att läsaren förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Det finns ingen tidsgräns. När eleven fyllt i alla luckor rätt har spelomgången klarats. Är någon lucka för svår går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vad som ska stå i alla luckor - och spelaren får försöka klara lucktexten igen.

4. Översätt

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som är skiftlägeskänsliga, dvs att det är viktigt med stora och små bokstäver. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Hitta dåtidsformen

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 10 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som enradiga ord och de listas med dolda bokstäver bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Hitta verbet

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 10 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som krökta ord och de listas med omkastade bokstäver (börja med att kasta om dem tills det rätta ordet hittas) bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

7. Memory verb

MemoryMemory - Nivån innehåller 10 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Fler oregelbundna verb i preteritum. Maximala antalet poäng (7 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 7 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Fler oregelbundna verb i preteritum kan du totalt få 7 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Engelska
Målgrupp
Årskurs 5 - Årskurs 6
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2020-09-29
Publicerat online
2016-04-22
Unikt id
4537
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.5
Totalt 174
5
91
4
16
3
9
2
10
1
48

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 4 kommentarer om detta kunskapsspel.

Anonym
23 januari 2023 14:03
Jättebra för att man lär sig mycket
K
Kewin
27 april 2016 11:08
Lite jobbigt när man skulle lyssna på ordet för då sa den x eller /
E
Daniel Lind
24 april 2016 19:11
MS: Vi hittar inget fel i detta spel. Försök igen med din telefon och pröva annars med en annan telefon, surfplatta eller dator ifall det inte funkar.
Anonym
24 april 2016 12:45
Det gick inte att börja med "e" när jag skulle skriva "early", i en av frågorna.

Fler fördelar med plusmedlemskap