Fler oregelbundna verb i preteritum

Annons
1
Välj rätt form
Flervalsfrågor Svår
2
Skriv rätt form
Lucktext
3
Skriv verbet i dåtid
Lucktext
4
Översätt
Frågor med fritextsvar
5
Hitta dåtidsformen
Bokstavsbräde
6
Hitta verbet
Bokstavsbräde
7
Memory verb
Annons
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Välj rätt form.
18 timmar sedan efter 8 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 7. Memory verb.
2020-09-22 09:09 efter 2 minuters spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 1. Välj rätt form.
2020-09-22 09:09 efter 38 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 4. Översätt.
2020-09-22 09:09 efter 4 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Välj rätt form.
2020-09-22 09:08 efter 15 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Välj rätt form.
2020-09-22 09:08 efter 27 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 6. Hitta verbet.
2020-09-22 09:07 efter 4 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 4. Översätt.
2020-09-22 09:05 efter 26 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 4. Översätt.
2020-09-22 09:05 efter 22 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 3. Skriv verbet i dåtid.
2020-09-22 09:04 efter 1 minuts spelande.

Spelet låter eleven öva på preteritum av 10 oregelbundna verb på engelska.

Spelet Fler oregelbundna verb i preteritum

Instruktioner till Fler oregelbundna verb i preteritum

Här får du träna på dåtid, preteritum, på ytterligare 10 vanliga oregelbundna verb. Spela många gånger så att du även blir säker på stavningen. Lycka till!

Nivå 1

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bilder, video och ljud. Till varje fråga får du två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för dig att hitta det rätta svaret. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 2 till 3

LucktextLucktext - I spelet får du se en text där vissa ord eller siffror tagits bort. Dessa har ersatts med fält där du antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken efter fältet - om du klickar på frågetecknet så visas en ledtråd. En lucktext kräver oftast att du förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Ibland får du skriva fel maximalt tre gånger per fråga. På fjärde försöket klassas frågan som felaktigt besvarad.

Nivå 4

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bild, video och ljud. Du måste skriva det rätta svaret själv. Om du skriver fel får du försöka igen tills du hittar det sökta ordet eller meningen. När du listat ut det rätta svaret får du kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen 'Ge upp' - då visas det rätta svaret. Du får dock inga kunskapspoäng för den omgången då.

Spelskaparen kan ha tillåtit dig att få feedback på det du skriver. Det syns i så fall genom att textrutan du skriver i blir röd eller grön allt eftersom du skriver. Spelskaparen har också valt om det du skriver är skiftlägeskänsligt, dvs om det är viktigt med stora och små bokstäver. Detta kan också skifta mellan nivåerna och det märker du när du spelar en nivå. Du får skriva fel maximalt tre gånger per fråga. På fjärde försöket klassas frågan som felaktigt besvarad.

Nivå 5 till 6

BokstavsbrädeBokstavsbräde - På varje nivå får du upp till tio ord som skall hittas på ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät. Du ska dra med muspekaren eller med fingret tills det eftersökta ordet hittas. Du får hitta orden i vilken ordning du själv vill. När du hittat alla ord får du ett kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Ge upp. Spelskaparen har valt hur orden skall placeras på brädet, vilket kan vara läsbara ord, enradiga ord, krökta ord eller svårlästa ord. Dessutom kan spelskaparen ha valt att listan med de efterfrågade orden ska ha omkastade bokstäver i orden. Då bör du börja med att kasta om dem tills du hittar det rätta ordet som du sen får markera på brädet. Ibland visas det en ledtråd istället för ordet i listan och ibland visas bara maskerade bokstäver.

Nivå 7

MemoryMemory - Det gäller att hitta de två kort som hör ihop. Ibland är det likadana kort och ibland är det olika kort som hör ihop, vilket beror på hur detta memory skapats. Spelomgången är klar när alla kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Fler oregelbundna verb i preteritum. Maximala antalet poäng (7 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 7 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Fler oregelbundna verb i preteritum kan du totalt få 7 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Annons

Ytterligare spelinformation

Ämne
Engelska
Målgrupp
Årskurs 5 - Årskurs 6
Övar
Oregelbundna verb Preteritum
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2019-03-21
Publicerat online
2016-04-22
Unikt id
4537
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3,6
Totalt 49
5
25
4
8
3
1
2
2
1
13

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 3 kommentarer om detta kunskapsspel.

K
Kewin
27 april 2016 11:08
Lite jobbigt när man skulle lyssna på ordet för då sa den x eller /
D
Daniel Lind
24 april 2016 19:11
MS: Vi hittar inget fel i detta spel. Försök igen med din telefon och pröva annars med en annan telefon, surfplatta eller dator ifall det inte funkar.
M
MS
24 april 2016 12:45
Det gick inte att börja med "e" när jag skulle skriva "early", i en av frågorna.