Obestämd artikel

Annons
1
Un eller une?
"självklara" ord, Lucktext
2
Un eller une?
blandade substantiv, Lucktext
3
Glosor
Memory
4
Un eller une?
blandade ord, Frågor med fritextsvar Svår
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Un eller une? ("självklara" ord).
2024-07-02 12:40 efter 7 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Un eller une? ("självklara" ord).
2024-07-01 18:56 efter 10 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 2. Un eller une? (blandade substantiv).
2024-06-22 15:27 efter 2 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 1. Un eller une? ("självklara" ord).
2024-06-22 15:27 efter 25 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Un eller une? (blandade ord).
2024-06-20 11:35 efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Un eller une? (blandade ord).
2024-06-20 11:33 efter 3 minuters spelande.
Någon fick 27 drag på nivå 3. Glosor.
2024-06-20 11:30 efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Un eller une? (blandade substantiv).
2024-06-20 11:28 efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Un eller une? ("självklara" ord).
2024-06-20 11:26 efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Un eller une? ("självklara" ord).
2024-06-20 11:25 efter 2 minuters spelande.
Annons

Här får man öva på obestämd artikel bara i singular.

Spelet Obestämd artikel

Instruktioner till Obestämd artikel

Här får man öva på obestämd artikel i singular, både "självklara" ord och sådana som man måste lära sig.

1. Un eller une? ("självklara" ord)

LucktextLucktext - Nivån innehåller 8 lucktext och alla tränas varje spelomgång. Lucktexternas ordning slumpas varje spelomgång. I spelet får eleven 8 uppgifter med texter där vissa ord eller tal dolts. Dessa ord eller tal har ersatts med fält där eleven antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken ? efter fältet - om spelaren klickar på det så visas en ledtråd till vad som efterfrågas. Eleven har 3 försök på sig att skriva rätt ord i spelets luckor. En lucktext kräver oftast att läsaren förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Det finns ingen tidsgräns. När eleven fyllt i alla luckor rätt har spelomgången klarats. Är någon lucka för svår går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vad som ska stå i alla luckor - och spelaren får försöka klara lucktexten igen.

2. Un eller une? (blandade substantiv)

LucktextLucktext - Nivån innehåller 10 lucktext och alla tränas varje spelomgång. Lucktexternas ordning slumpas varje spelomgång. I spelet får eleven 10 uppgifter med texter där vissa ord eller tal dolts. Dessa ord eller tal har ersatts med fält där eleven antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken ? efter fältet - om spelaren klickar på det så visas en ledtråd till vad som efterfrågas. Eleven har 3 försök på sig att skriva rätt ord i spelets luckor. En lucktext kräver oftast att läsaren förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Det finns ingen tidsgräns. När eleven fyllt i alla luckor rätt har spelomgången klarats. Är någon lucka för svår går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vad som ska stå i alla luckor - och spelaren får försöka klara lucktexten igen.

3. Glosor

MemoryMemory - Nivån innehåller 13 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord), men det visas max 10 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Un eller une? (blandade ord)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 13 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Obestämd artikel. Maximala antalet poäng (4 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 4 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Obestämd artikel kan du totalt få 4 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Mer från spelskaparen

Ytterligare spelinformation

Ämne
Franska
Målgrupp
Årskurs 6 - Årskurs 7
Spelskapare
En användare (id 6061)
Uppdaterat
2021-01-22
Publicerat online
2021-01-22
Unikt id
12703
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.9
Totalt 21
5
13
4
2
3
1
2
0
1
5

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap