Bostäder

Annons
1
Hur vi bor
Välj, Flervalsfrågor Svår
2
Hur vi bor
Skriv, Frågor med fritextsvar Svår
3
Bostadstyper
Ordsök, Bokstavsbräde
4
Para ihop i memory
Hustyp till text
5
Para ihop i memory
Hustyp till uppläsning
6
Lista ut vilken hustyp
6 gissningar, Mastermind Svår
7
Länka ihop
Bild med boendeform
Annons
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon fick alla rätt på nivå 7. Länka ihop (Bild med boendeform).
1 timme sedan efter 4 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Hur vi bor (Välj).
2 timmar sedan efter 4 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Hur vi bor (Skriv).
2 timmar sedan efter 11 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Hur vi bor (Välj).
2 timmar sedan efter 7 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 6. Lista ut vilken hustyp (6 gissningar).
3 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Hur vi bor (Välj).
3 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Hur vi bor (Välj).
3 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Para ihop i memory (Hustyp till uppläsning).
3 timmar sedan efter 5 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Hur vi bor (Välj).
3 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Hur vi bor (Välj).
3 timmar sedan efter 3 minuters spelande.

Hur vi bor och vad de olika husen heter på svenska.

Spelet Bostäder

Instruktioner till Bostäder

Hur bor vi och vad heter de olika husen på svenska? Här tränar man på sitt ordförråd och får fler ord att använda. Bygger på det första temat i ett Skepp kommer lastat bildordbok, men med egna bilder. nedladdade från creative commons.

Spelet hjälper till att bygga elevens svenska ordförråd och förstå orden.

Nivå 1

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bilder, video och ljud. Till varje fråga får du två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för dig att hitta det rätta svaret. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 2

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bild, video och ljud. Du måste skriva det rätta svaret själv. Om du skriver fel får du försöka igen tills du hittar det sökta ordet eller meningen. När du listat ut det rätta svaret får du kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Ge upp - då visas det rätta svaret på den uppgiften. Du kan sedan fortsätta till nästa uppgift, men får inga kunskapspoäng för den spelomgången.

Spelskaparen kan ha tillåtit dig att få feedback på det du skriver. Det syns i så fall genom att textrutan du skriver i blir röd eller grön, allt eftersom du skriver. Spelskaparen har också valt om det du skriver är skiftlägeskänsligt, dvs om det är viktigt med stora och små bokstäver. Detta kan också skifta mellan nivåerna och det märker du när du spelar en nivå. Du kan vara begränsad till att skriva eller stava fel 0-4 gånger per fråga, sedan klassas frågan som felaktigt besvarad.

Nivå 3

BokstavsbrädeBokstavsbräde - På varje nivå får du upp till tio ord som skall hittas på ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät. Du ska dra med muspekaren eller med fingret tills det eftersökta ordet hittas. Du får hitta orden i vilken ordning du själv vill. När du hittat alla ord får du ett kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Avbryt. Spelskaparen har valt hur orden skall placeras på brädet, vilket kan vara läsbara ord, enradiga ord, krökta ord eller svårlästa ord. Dessutom kan spelskaparen ha valt att listan med de efterfrågade orden ska ha omkastade bokstäver i orden. Då bör du börja med att kasta om dem tills du hittar det rätta ordet som du sen får markera på brädet. Ibland visas det en ledtråd istället för ordet i listan och ibland visas bara maskerade bokstäver.

Nivå 4 till 5

MemoryMemory - Det gäller att hitta de två kort som hör ihop. Ibland är det likadana kort och ibland är det olika kort som hör ihop, vilket beror på hur detta memory skapats. Spelomgången är klar när alla kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort.

Nivå 6

MastermindMastermind - Ditt mål är att lösa kodordet inom det givna antalet gissningar. För varje gissning får du veta om bokstaven ingår i ordet (gul), om den också är på rätt plats (grön) eller om den inte ingår alls (grå). Om spelskaparen valt att göra spelnivån svårare matchas de ord du gissar mot någon av våra ordböcker i svenska (SAOL v14) eller engelska, vilket betyder att varje gissning måste vara ett giltigt ord. Klarar du att lösa ordkoden och får fram det gömda ordet innan alla gissningar tar slut har du vunnit spelomgången. Ibland kan du behöva klara spelnivån inom en viss tid och ibland måste du använda de hittade (gröna) bokstäverna i nästa gissning.

Nivå 7

Länka ihopLänka ihop - På varje nivå får du upp till 10 frågor i färgade rutor med eller utan bild, video och ljud. Du ska sedan länka ihop de rutorna med det mest passande svaret bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Om du länkat fel vid rättning får du ibland försöka igen tills du hittar den rätta vita rutan. Spelskaparen har bestämt hur många chanser du får på varje nivå och det märker du när du börjar spela en nivå. När du länkat alla rutor rätt får du kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren och du får försöka igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Bostäder. Maximala antalet poäng (7 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 7 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Bostäder kan du totalt få 7 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Namn på klädesplagg
Svenska som andraspråk
Kroppsdelar på svenska
Svenska som andraspråk
Ord i matsalen
Svenska som andraspråk
Färger på svenska
Svenska som andraspråk
Verktyg i köket
Svenska som andraspråk
Mat och dryck
Svenska som andraspråk
Hitta rätt svenskt ord
Svenska som andraspråk
Väderlek
Svenska som andraspråk
Ord i klassrummet
Svenska som andraspråk
Klädesplagg på svenska
Svenska som andraspråk
Annons

Ytterligare spelinformation

Ämne
Svenska som andraspråk
Målgrupp
Förskoleklass - Årskurs 6
Övar
Bostadstyper Ordförråd Hus
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2022-04-26
Publicerat online
2019-02-01
Unikt id
9370
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4,1
Totalt 106
5
67
4
10
3
12
2
4
1
13

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 3 kommentarer om detta kunskapsspel.

D
Daniel Lind
26 april 2022 10:21
Lisa Lisa och Anneli: Tack, det är nu rättat.
L
Lisa Lisa
26 april 2022 08:25
Ni har ett stavfel på nivå ett. Barack stavas med ett R och inte två
A
Anneli
25 april 2022 14:06
I "Hur vi bor 1" är ordet barack felstavat. Det stavas alltså med ett r, inte med två som men gjort i spelet! Om vi inte pratar om den amerikanske ex-presidenten, förstås.

F.ö. tycker jag nog att de olika boendeformerna inte är direkt relevanta för SFI-elever. Mer en kul grej.

Fler fördelar med plusmedlemskap