Färgerna på spanska

Annons
1
Välj färg från bild
Svenska till spanska, Flervalsfrågor
2
Välj färg
Svenska till spanska, Flervalsfrågor
3
Skriv färg
Svenska till spanska, Frågor med fritextsvar Svår
4
Välj färg
Spanska till svenska, Flervalsfrågor
5
Skriv färg
Spanska till svenska, Frågor med fritextsvar
6
Hitta färgen
Bokstavsbräde
7
Matcha färgpar
Text till färg, Memory
8
Färgkarta
Ingen tidsgräns, Bildmarkeringar
9
Färgkarta
30s, inga missar, Bildmarkeringar
10
Matcha färgpar
Uppläsning till färg, Memory
Annons
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 8. Färgkarta (Ingen tidsgräns).
11 timmar sedan efter 1 sekunds spelande.
Någon hade problem på nivå 8. Färgkarta (Ingen tidsgräns).
11 timmar sedan efter 3 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 10. Matcha färgpar (Uppläsning till färg).
11 timmar sedan efter 5 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 8. Färgkarta (Ingen tidsgräns).
11 timmar sedan efter 43 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Välj färg (Svenska till spanska).
11 timmar sedan efter 15 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Välj färg från bild (Svenska till spanska).
11 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Skriv färg (Svenska till spanska).
11 timmar sedan efter 4 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Skriv färg (Svenska till spanska).
12 timmar sedan efter 6 sekunders spelande.
Någon fick 21 drag på nivå 7. Matcha färgpar (Text till färg).
12 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Välj färg (Svenska till spanska).
12 timmar sedan efter 30 sekunders spelande.

Lär dig färgerna på spanska genom att titta på bilderna och stava rätt.

Spelet Färgerna på spanska

Instruktioner till Färgerna på spanska

Välj rätt alternativ och skriv rätt färg på spanska. Vi övar också rätt stavning på spanska. Ju mer du övar desto lättare blir att komma ihåg.

Första nivåerna får du välja färgerna på spanska bland alternativen. På de högre nivåerna måste du själv skriva färgen som den heter på spanska.

Lycka till!

1. Välj färg från bild (Svenska till spanska)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 12 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på spanska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Välj färg (Svenska till spanska)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 11 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på spanska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Skriv färg (Svenska till spanska)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 11 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Frågorna har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Välj färg (Spanska till svenska)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 11 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på spanska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Skriv färg (Spanska till svenska)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 11 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Frågorna har talsyntes på spanska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Hitta färgen

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 11 ord, men det visas max 10 ord per spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som läsbara ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla efterfrågade orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

7. Matcha färgpar (Text till färg)

MemoryMemory - Nivån innehåller 11 par (bestående av ord som paras ihop med bilder), men det visas max 10 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

8. Färgkarta (Ingen tidsgräns)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 11 bildfrågor, men det visas max 10 bildfrågor per spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har 3 försök på sig på varje bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

9. Färgkarta (30s, inga missar)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 11 bildfrågor, men det visas max 10 bildfrågor per spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har endast ett försök på sig per bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

10. Matcha färgpar (Uppläsning till färg)

MemoryMemory - Nivån innehåller 11 par (bestående av ord som paras ihop med bilder), men det visas max 10 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Första hälften av kortens texter är dolda, men har talsyntes på spanska. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Färgerna på spanska. Maximala antalet poäng (10 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 10 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Färgerna på spanska kan du totalt få 10 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Spanska
Målgrupp
Årskurs 6 - Årskurs 7
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2023-09-29
Publicerat online
2016-09-20
Unikt id
5017
Sparat av
30-40 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4.2
Totalt 10 265
5
7 116
4
886
3
572
2
295
1
1 396

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns många kommentarer om detta kunskapsspel. Här visar de 40 senaste.

B
börjar på L
31 januari 2024 11:16
Jag älskar färger och spanska så det här spelet är är perfekt för mig!😍
Anonym
27 december 2023 15:48
Jag tycker att man ska få lära sig hälsningsfraser tidigare
Anonym
9 november 2023 18:44
Spanska är lätt men jag hade velat ha meningar av vad saken betyder PS från Amelia
L
Losi
8 november 2023 20:07
Den är bra för dom som läser spanska 😅🙃
E
Daniel Lind
29 september 2023 09:03
b a g: Jag håller med om rosa och har ändrat det till rosado, men lila är inte fel.
B
Bangtan army girl
28 september 2023 15:20
Det är så att rosa heter inte rosa på spanska och lilla heter inte lilla på spanska. Dem heter: Rosado (rosa) Morado ( lilla) sök upp det själv på Google översättning. Men annars är det kul och bra:)
W
Wilma
21 september 2023 15:05
även om jag inte pluggar spanska(går i 4:an) så tycker jag att det är roligt,plus att jag ska plugga spanska när jag blir stor
M
Messi
25 april 2023 09:45
jätte bra nu kan jag spanska så mycket bättre
L
Lion
20 april 2023 08:37
gilllar spanska jag gillar spanska
M
Messi
19 april 2023 10:57
jätte roligt spel men snälla fler spel👍
Anonym
22 november 2022 16:06
det är super kul att få spela gratis spel!
Anonym
4 oktober 2022 12:46
Det spel är jätte roligt👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
S
sui
23 september 2022 10:30
roligt spel vill lära mig spanska så j* kul älskar spelet
C
Christopher
26 augusti 2022 13:32
Roligt att kunna lära sig spanska på ett roligt sätt
D
Donja
13 juni 2022 11:24
det är bra att man lär sig sspanska då vet man de som är spanka vet vad de säger
Anonym
10 juni 2022 08:52
Det är super kul att lära sig spanska så jag rekomenderar detta spel
O
O ye Sheeeeeeeeeeeeze
30 maj 2022 20:20
Den var bra men ljusblå är inte celeste utan det är asul claro så ni bara vet men det är ändå kul🤩
J
Jag e bäst på spanska
26 april 2022 13:15
Jättebra och kul 🤩 nu kan ja prata spanska me mina grannar
A
Anonyma avokado
7 april 2022 15:16
Super bra spel! De är så kul när man gör rätt men däremot krävs de övning.
Anonym
5 april 2022 11:00
Det är jätte kul att ni har spanska 💜
I
IntenågonMänniska
21 mars 2022 21:46
Ja det är kul men det borde vara lite mer att man repar och lär sig språken innan man får skriva i.
[
[LoL] Destroyer):L
3 mars 2022 13:58
ganska bra om man inte kan något, men om man redan kan lite spanksa så är det ganska lätt.
B
bra men... men fler språk!!
3 februari 2022 12:55
detta spel är bra men jag vill bara fråga om man kan ha andra språk som Turkiska!?? eller typ Italienska??
Anonym
16 januari 2022 21:06
Ganska spännande, rolig oc man lär sig mycket
P
Pixi-Lee
3 oktober 2021 16:55
RÄDDARE I NÖDEN!!! Rekommenderar
H
Hej
8 september 2021 14:45
Svårt men kul man blir verkligen bättre
Anonym
8 september 2021 08:38
Jätte bra spel man lär sig jätte snabbt :)
A
Alina
3 september 2021 10:19
Detta e bra för man lär sig snabbt
Anonym
22 juli 2021 12:27
elevpel är best jag är nu man men jag fortsätter att spel den
Anonym
28 maj 2021 13:43
Det är ett roligt spel :) det är det som räknas. Då lär man sig mer
Anonym
11 maj 2021 13:24
Tobias jag håller med, jag har valt spanska och den här uppgiften hjälper mig mycket.
T
Tobias
11 maj 2021 13:02
Bra spel man lär sig mycket och jag vill lära mig spanska
M
Matilda
24 mars 2021 11:22
elevspel är bäst. det kan va svårt men det är bäst.
A
Alicia 11 år
19 mars 2021 15:12
Detta är mitt favo ämne den är såååå bra! 5 sjärnor!
G
Gregor Grog
18 mars 2021 13:11
Jag går i tvåan och har lärt mig supermycket.
Jag älskar spanska fast jag har en tråkig sak.
Min kompis ska flyta till gamleby och byta skola fast den här spanskan får 100000000000000000 av 1000000000000000
H
heeluuuu
13 mars 2021 08:16
Får alla rätt älskar spanska men när man ska skriva färger så kan jag inte Marron för jag vet inte hur man gör ett o med wtt sträck över
Anonym
12 mars 2021 09:13
Jag gillar spanska jag lär mig fort deta spel är kull för dom som vill lära sig spanska🤗
G
gunnars häst
9 mars 2021 13:43
tjooo detta spelet är roligt och jag har lärt mig alla färger
Anonym
9 mars 2021 11:37
hej på övning 3 fick jag fel på brun för att det inte fanns ett o med ett sträck ovanför om man kan göra det kan någon berätta för mig
L
Leia
28 februari 2021 20:04
det här spelet är så himla mycket bättre än alla andra spel som lär en språk 😃

Fler fördelar med plusmedlemskap