Stava j-ljudet med g

Annons
1
Välj stavningen
Flervalsfrågor
2
Skriv ordet
Frågor med fritextsvar
3
Hitta ordet
Bokstavsbräde
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

En elev fick alla rätt på nivå 2. Skriv ordet.
9 timmar sedan efter 33 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 2. Skriv ordet.
9 timmar sedan efter 28 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 2. Skriv ordet.
9 timmar sedan efter 40 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 1. Välj stavningen.
9 timmar sedan efter 18 sekunders spelande.
En elev fick ut alla orden på nivå 3. Hitta ordet.
9 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 1. Välj stavningen.
9 timmar sedan efter 58 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 1. Välj stavningen.
9 timmar sedan efter 53 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 2. Skriv ordet.
11 timmar sedan efter 30 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 1. Välj stavningen.
11 timmar sedan efter 23 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 2. Skriv ordet.
11 timmar sedan efter 35 sekunders spelande.

Lär dig stava svenska ord där j-ljudet stavas med g.

Spelet Stava j-ljudet med g

Instruktioner till Stava j-ljudet med g

Tränar sju olika ord på svenska i tre nivåer där alla orden har ett j-ljud som stavas med g. Träna på att skriva rätt ord till en bild, hitta orden i en bokstavsruta och välj rätt ord av tre möjliga.

Nivå 1

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bilder, video och ljud. Till varje fråga får du två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för dig att hitta det rätta svaret. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 2

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bild, video och ljud. Du måste skriva det rätta svaret själv. Om du skriver fel får du försöka igen tills du hittar det sökta ordet eller meningen. När du listat ut det rätta svaret får du kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Ge upp - då visas det rätta svaret på den uppgiften. Du kan sedan fortsätta till nästa uppgift, men får inga kunskapspoäng för den spelomgången.

Spelskaparen kan ha tillåtit dig att få feedback på det du skriver. Det syns i så fall genom att textrutan du skriver i blir röd eller grön, allt eftersom du skriver. Spelskaparen har också valt om det du skriver är skiftlägeskänsligt, dvs om det är viktigt med stora och små bokstäver. Detta kan också skifta mellan nivåerna och det märker du när du spelar en nivå. Du kan vara begränsad till att skriva eller stava fel 0-4 gånger per fråga, sedan klassas frågan som felaktigt besvarad.

Nivå 3

BokstavsbrädeBokstavsbräde - På varje nivå får du upp till tio ord som skall hittas på ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät. Du ska dra med muspekaren eller med fingret tills det eftersökta ordet hittas. Du får hitta orden i vilken ordning du själv vill. När du hittat alla ord får du ett kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Avbryt. Spelskaparen har valt hur orden skall placeras på brädet, vilket kan vara läsbara ord, enradiga ord, krökta ord eller svårlästa ord. Dessutom kan spelskaparen ha valt att listan med de efterfrågade orden ska ha omkastade bokstäver i orden. Då bör du börja med att kasta om dem tills du hittar det rätta ordet som du sen får markera på brädet. Ibland visas det en ledtråd istället för ordet i listan och ibland visas bara maskerade bokstäver.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Stava j-ljudet med g. Maximala antalet poäng (3 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 3 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Stava j-ljudet med g kan du totalt få 3 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Annons

Ytterligare spelinformation

Ämne
Svenska
Målgrupp
Årskurs 1 - Årskurs 3
Övar
Stavning J-ljudet
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2019-11-18
Publicerat online
2015-03-10
Unikt id
2115
Sparat av
10-20 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3,9
Totalt 806
5
498
4
69
3
51
2
36
1
152

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 2 kommentarer om detta kunskapsspel.

Anonym
26 mars 2020 12:58
det här spelet är bäst
K
Kitty
20 februari 2018 13:02
Roligt fler nivåer❄️❄️❄️❄️❄️??❄️❄️❄️❄️❄️

Fler fördelar med plusmedlemskap