En vanlig dag - ord och fraser

Annons
1
Välj rätt svar
Flervalsfrågor
2
Para ihop
Länka ihop
3
Minns du?
Memory
4
Översätt
Frågor med fritextsvar Mycket svår
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

En elev hade problem på nivå 4. Översätt.
14 timmar sedan efter 8 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 4. Översätt.
14 timmar sedan efter 3 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 4. Översätt.
14 timmar sedan efter 10 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 4. Översätt.
2024-06-12 19:01 efter 7 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 4. Översätt.
2024-06-12 18:55 efter 1 minuts spelande.
En elev hade problem på nivå 4. Översätt.
2024-06-12 18:54 efter 18 sekunders spelande.
Någon fick 23 drag på nivå 3. Minns du?.
2024-06-12 10:36 efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Para ihop.
2024-06-12 10:35 efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Välj rätt svar.
2024-06-12 10:33 efter 1 minuts spelande.
En elev hade problem på nivå 4. Översätt.
2024-06-12 08:13 efter 52 sekunders spelande.
Annons

Ord och fraser när du ska beskriva en helt vanlig dag.

Spelet En vanlig dag - ord och fraser

Instruktioner till En vanlig dag - ord och fraser

Olika ord och fraser för aktiviteter, tidsuttryck och andra användbara uttryck när du ska beskriva vad du gör under en helt vanlig dag.

1. Välj rätt svar

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 20 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på tyska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Para ihop

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 20 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 10 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på tyska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Minns du?

MemoryMemory - Nivån innehåller 18 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord), men det visas max 8 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 8 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Översätt

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 20 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Frågorna har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i En vanlig dag - ord och fraser. Maximala antalet poäng (4 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 4 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet En vanlig dag - ord och fraser kan du totalt få 4 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Mer från spelskaparen

Ytterligare spelinformation

Ämne
Tyska
Målgrupp
Årskurs 6 - Årskurs 9
Spelskapare
En användare (id 279872)
Uppdaterat
2024-01-04
Publicerat online
2024-01-04
Unikt id
18135
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.8
Totalt 13
5
7
4
1
3
3
2
0
1
2

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap