Tidsuttryck

Annons
1
Memory, tidsuttryck
Svenska - Tyska Svår
2
Bokstavsbräde
Tyska
3
Flervalsfrågor
Svenska till tyska Svår
4
Lucktext
Tyska meningar Svår
5
Fritextfrågor
Svenska till tyska, Frågor med fritextsvar
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 5. Fritextfrågor (Svenska till tyska).
11 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Fritextfrågor (Svenska till tyska).
11 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Lucktext (Tyska meningar).
11 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Flervalsfrågor (Svenska till tyska).
11 timmar sedan efter 51 sekunders spelande.
Någon fick ut alla orden på nivå 2. Bokstavsbräde (Tyska).
11 timmar sedan efter 4 minuters spelande.
Någon fick 62 drag på nivå 1. Memory, tidsuttryck (Svenska - Tyska).
11 timmar sedan efter 4 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Memory, tidsuttryck (Svenska - Tyska).
14 timmar sedan efter 29 sekunders spelande.
Någon fick 120 drag på nivå 1. Memory, tidsuttryck (Svenska - Tyska).
2024-04-23 11:23 efter 7 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Flervalsfrågor (Svenska till tyska).
2024-04-23 11:20 efter 4 minuters spelande.
Någon fick ut alla orden på nivå 2. Bokstavsbräde (Tyska).
2024-04-23 11:17 efter 3 minuters spelande.
Annons

En övning i olika tidsuttryck på tyska som är användbara.

Spelet Tidsuttryck

Instruktioner till Tidsuttryck

En övning i olika tidsuttryck på tyska som är användbara i olika sammanhang, t.ex. klockan, delar av dygnet samt vilket ord för på som används framför dagar och månader.

1. Memory, tidsuttryck (Svenska - Tyska)

MemoryMemory - Nivån innehåller 18 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 18 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Bokstavsbräde (Tyska)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 11 ord, men det visas max 10 ord per spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som enradiga ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Flervalsfrågor (Svenska till tyska)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 15 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Lucktext (Tyska meningar)

LucktextLucktext - Nivån innehåller 10 lucktext och alla tränas varje spelomgång. Lucktexternas ordning slumpas varje spelomgång. I spelet får eleven 10 uppgifter med texter där vissa ord eller tal dolts. Dessa ord eller tal har ersatts med fält där eleven antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken ? efter fältet - om spelaren klickar på det så visas en ledtråd till vad som efterfrågas. Eleven har 3 försök på sig att skriva rätt ord i spelets luckor. En lucktext kräver oftast att läsaren förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Det finns ingen tidsgräns. När eleven fyllt i alla luckor rätt har spelomgången klarats. Är någon lucka för svår går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vad som ska stå i alla luckor - och spelaren får försöka klara lucktexten igen.

5. Fritextfrågor (Svenska till tyska)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 15 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 4 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Tidsuttryck. Maximala antalet poäng (5 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 5 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Tidsuttryck kan du totalt få 5 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Tyska
Målgrupp
Årskurs 6 - Årskurs 9
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2020-12-02
Publicerat online
2018-04-18
Unikt id
8183
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.1
Totalt 31
5
16
4
0
3
1
2
0
1
14

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap