Annons

Veckodagarna på tyska

1
Memory
Veckodagar
2
Hitta veckodagarna
Tyska, Bokstavsbräde
3
Översätt flerval
Svenska till tyska, Flervalsfrågor
4
Översätt till tyska
Frågor med fritextsvar
Spara
Kommentera

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 4. Översätt till tyska.
10 minuter sedan efter 3 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Hitta veckodagarna (Tyska).
13 minuter sedan efter 1 sekunds spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Översätt till tyska.
13 minuter sedan efter 4 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Hitta veckodagarna (Tyska).
13 minuter sedan efter 3 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Memory (Veckodagar).
13 minuter sedan efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Hitta veckodagarna (Tyska).
9 timmar sedan efter 15 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Översätt flerval (Svenska till tyska).
9 timmar sedan efter 56 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 4. Översätt till tyska.
9 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Memory (Veckodagar).
11 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 4. Översätt till tyska.
12 timmar sedan efter 1 minuts spelande.

Öva veckodagarna på tyska samt småord som används framför, t.ex. på fredag.

Spelet Veckodagarna på tyska

Instruktioner till Veckodagarna på tyska

Veckodagarna på tyska samt småord som används framför, t.ex. på fredag. Du tränar även på grammatik, genom att du ska tänka på stor bokstav på substantiv.

Nivå 1

Memory - Det gäller att hitta de två kort som hör ihop. Ibland är det likadana kort och ibland är det olika kort som hör ihop, vilket beror på hur detta memory skapats. Spelomgången är klar när alla kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort.

Nivå 2

Bokstavsbräde - På varje nivå får du upp till tio ord som skall hittas på ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät. Du ska dra med muspekaren eller med fingret tills det eftersökta ordet hittas. Du får hitta orden i vilken ordning du själv vill. När du hittat alla ord får du ett kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Ge upp. Spelskaparen har valt hur orden skall placeras på brädet, vilket kan vara läsbara ord, enradiga ord, krökta ord eller svårlästa ord. Dessutom kan spelskaparen ha valt att listan med de efterfrågade orden ska ha omkastade bokstäver i orden. Då bör du börja med att kasta om dem tills du hittar det rätta ordet som du sen får markera på brädet. Ibland visas det en ledtråd istället för ordet i listan och ibland visas bara maskerade bokstäver.

Nivå 3

Flervalsfrågor - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bilder, video och ljud. Till varje fråga får du två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för dig att hitta det rätta svaret. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 4

Frågor med fritextsvar - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bild, video och ljud. Du måste skriva det rätta svaret själv. Om du skriver fel får du försöka igen tills du hittar det sökta ordet eller meningen. När du listat ut det rätta svaret får du kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen 'Ge upp' - då visas det rätta svaret. Du får dock inga kunskapspoäng för den omgången då.

Spelskaparen kan ha tillåtit dig att få feedback på det du skriver. Det syns i så fall genom att textrutan du skriver i blir röd eller grön allt eftersom du skriver. Spelskaparen har också valt om det du skriver är skiftlägeskänsligt, dvs om det är viktigt med stora och små bokstäver. Detta kan också skifta mellan nivåerna och det märker du när du spelar en nivå. Du får skriva fel maximalt tre gånger per fråga. På fjärde försöket klassas frågan som felaktigt besvarad.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Veckodagarna på tyska. Maximala antalet poäng (4 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 4 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Veckodagarna på tyska kan du totalt få 4 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Annons

Mer från spelskaparen

Recensioner

4,1
Totalt 41
5
27
4
4
3
3
2
1
1
6

Ytterligare spelinformation

Spelskapare
En användare (id 113741)
Målgrupp
Årskurs 6 - Årskurs 7
Övar
Ordförråd, Stavning, Grammatik, Veckodagar, Kalender
Uppdaterat
2018-04-18
Publicerat online
2018-04-18
Unikt id
8182
Sparat av
0-5 användare
Pris
Gratis

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 4 kommentarer om detta kunskapsspel.

A
Anonym
27 maj 2019 09:00
Går inte att komma ut det står bara AVBRYT
A
Anonym
23 maj 2019 11:15
Jag tycker att den är väldigt bra eftersom det finns flera alternativ på vilket sätt man vill lära sig det på. Sedan så tycker jag att man lär sig väldigt fort och att det finns mycket att lära sig liksom från sjukdomar till färger och allt.
E
E
28 november 2018 13:42
Ta bra med tid bra spel!
S
Sara 5c
25 maj 2018 12:50
Jätte bra spel! Man lär sig fort!