Tyska staden

Annons
1
Memory, stadsord
Tyska - svenska Svår
2
Ordfläta
Hitta stadsordet, Bokstavsbräde
3
Flervalsfrågor, stadsord
Svenska till tyska
4
Lucktext
Stadsord i meningar på tyska Svår
5
Fritextfrågor, stadsord
Svenska till tyska, Frågor med fritextsvar Svår
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

En elev hade problem på nivå 3. Flervalsfrågor, stadsord (Svenska till tyska).
12 timmar sedan efter 4 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Flervalsfrågor, stadsord (Svenska till tyska).
13 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Flervalsfrågor, stadsord (Svenska till tyska).
13 timmar sedan efter 13 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Ordfläta (Hitta stadsordet).
13 timmar sedan efter 3 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Memory, stadsord (Tyska - svenska).
13 timmar sedan efter 16 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Lucktext (Stadsord i meningar på tyska).
13 timmar sedan efter 1 sekunds spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Lucktext (Stadsord i meningar på tyska).
2023-01-25 14:21 efter 11 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Flervalsfrågor, stadsord (Svenska till tyska).
2023-01-25 14:21 efter 32 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Flervalsfrågor, stadsord (Svenska till tyska).
2023-01-25 14:21 efter 51 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Ordfläta (Hitta stadsordet).
2023-01-25 14:20 efter 0 sekunders spelande.

Lär dig tyska ord som har med en stad och dess innehåll att göra.

Spelet Tyska staden

Instruktioner till Tyska staden

Spelet övar ord på tyska som har med en stad och dess innehåll att göra, t.ex. olika byggnader och samhällsnyttiga platser.

Nivå 1

MemoryMemory - Det gäller att hitta de två kort som hör ihop. Ibland är det likadana kort och ibland är det olika kort som hör ihop, vilket beror på hur detta memory skapats. Spelomgången är klar när alla kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort.

Nivå 2

BokstavsbrädeBokstavsbräde - På varje nivå får du upp till tio ord som skall hittas på ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät. Du ska dra med muspekaren eller med fingret tills det eftersökta ordet hittas. Du får hitta orden i vilken ordning du själv vill. När du hittat alla ord får du ett kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Avbryt. Spelskaparen har valt hur orden skall placeras på brädet, vilket kan vara läsbara ord, enradiga ord, krökta ord eller svårlästa ord. Dessutom kan spelskaparen ha valt att listan med de efterfrågade orden ska ha omkastade bokstäver i orden. Då bör du börja med att kasta om dem tills du hittar det rätta ordet som du sen får markera på brädet. Ibland visas det en ledtråd istället för ordet i listan och ibland visas bara maskerade bokstäver.

Nivå 3

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bilder, video och ljud. Till varje fråga får du två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för dig att hitta det rätta svaret. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 4

LucktextLucktext - I spelet får du se en text där vissa ord eller siffror tagits bort. Dessa har ersatts med fält där du antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken efter fältet - om du klickar på frågetecknet så visas en ledtråd. En lucktext kräver oftast att du förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Ibland får du skriva fel maximalt tre gånger per fråga. På fjärde försöket klassas frågan som felaktigt besvarad.

Nivå 5

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bild, video och ljud. Du måste skriva det rätta svaret själv. Om du skriver fel får du försöka igen tills du hittar det sökta ordet eller meningen. När du listat ut det rätta svaret får du kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Ge upp - då visas det rätta svaret på den uppgiften. Du kan sedan fortsätta till nästa uppgift, men får inga kunskapspoäng för den spelomgången.

Spelskaparen kan ha tillåtit dig att få feedback på det du skriver. Det syns i så fall genom att textrutan du skriver i blir röd eller grön, allt eftersom du skriver. Spelskaparen har också valt om det du skriver är skiftlägeskänsligt, dvs om det är viktigt med stora och små bokstäver. Detta kan också skifta mellan nivåerna och det märker du när du spelar en nivå. Du kan vara begränsad till att skriva eller stava fel 0-4 gånger per fråga, sedan klassas frågan som felaktigt besvarad.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Tyska staden. Maximala antalet poäng (5 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 5 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Tyska staden kan du totalt få 5 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Annons

Ytterligare spelinformation

Ämne
Tyska
Målgrupp
Årskurs 6 - Årskurs 9
Övar
Ordförråd Grammatik Stavning Stad Byggnader
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2020-09-09
Publicerat online
2018-04-30
Unikt id
8266
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3,4
Totalt 57
5
25
4
9
3
4
2
2
1
17

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap