Vanliga fåglar

Annons
1
Vilken fågel?
Välj rätt, Flervalsfrågor Svår
2
Länka ihop fågelnamn med bild
3
Fågelmemory
4
Skriv fågelns namn
Frågor med fritextsvar
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

En elev fick alla rätt på nivå 4. Skriv fågelns namn.
1 timme sedan efter 59 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 4. Skriv fågelns namn.
1 timme sedan efter 51 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 4. Skriv fågelns namn.
1 timme sedan efter 51 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 4. Skriv fågelns namn.
1 timme sedan efter 58 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 4. Skriv fågelns namn.
1 timme sedan efter 52 sekunders spelande.
En elev fick 15 drag på nivå 3. Fågelmemory.
1 timme sedan efter 55 sekunders spelande.
En elev fick 16 drag på nivå 3. Fågelmemory.
1 timme sedan efter 1 minuts spelande.
En elev fick 28 drag på nivå 3. Fågelmemory.
1 timme sedan efter 2 minuters spelande.
En elev fick 24 drag på nivå 3. Fågelmemory.
1 timme sedan efter 2 minuters spelande.
En elev fick 18 drag på nivå 3. Fågelmemory.
1 timme sedan efter 1 minuts spelande.
Annons

Lär dig vad några av de vanligaste svenska fåglarna heter.

Spelet Vanliga fåglar

Instruktioner till Vanliga fåglar

I detta spel får du öva på vad några utav våra vanligaste vilda svenska fåglar heter. På en nivå får du även öva på att stava fågelnamnen.

Fåglarna som övas är: Gräsand, Gråsparv, Sädesärla, Skata, Bofink, Blåmes, Talgoxe, Kaja

1. Vilken fågel? (Välj rätt)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 8 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Länka ihop fågelnamn med bild

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 8 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 8 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Fågelmemory

MemoryMemory - Nivån innehåller 8 par (bestående av ord som paras ihop med bilder) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 8 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Skriv fågelns namn

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 8 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Vanliga fåglar. Maximala antalet poäng (4 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 4 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Vanliga fåglar kan du totalt få 4 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Biologi
Målgrupp
Årskurs 2 - Årskurs 6
Övar
Fåglar Sverige
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2023-03-15
Publicerat online
2016-04-12
Unikt id
4427
Sparat av
10-20 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4
Totalt 587
5
392
4
41
3
32
2
22
1
100

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 4 kommentarer om detta kunskapsspel.

A
ALICIA USA
3 oktober 2022 13:19
väldigt roligt jag e barn och vill lära mig mer ni är verkligen bäst Elevspel forever när jag blir vuxen och kanske har barn ska jag visa denna app och lära han,hon eller dem så mycket jag kan älskar er Elevspel🥰
P
Per Björkhem
28 november 2018 08:09
Tack för ett bra spel. Jag hoppas mina elever kommer gilla det. Kommer det kanske fler nivåer med lite större fåglar i framtiden? Svan, örn, gås etc?
C
carl
9 mars 2017 10:31
fy fan var lät man kan köra längre!!!!!!!
L
Lena Ohlsson
17 april 2016 09:09
Hej!Ert tänk är ju förnämligt. Bra träning. Kan ni tänka er att utöka fågelområdena med olika kategorier ex stannfåglar, flyttfåglar, rovfåglar, vadarfåglar, fåglar i staden, sällsyntafåglar i Sverige osv
Topplista denna vecka
 1. Hänga gubbe
  Svenska
 2. Ordjakt
  Svenska
 3. Kodord
  Svenska
 4. Tangentbordsträning
  Dator och media
 5. Multiplikation
  Matematik
Annons

Fler fördelar med plusmedlemskap