Månaderna på engelska

Annons
1
Välj rätt månad på engelska
Flervalsfrågor
2
Skriv månadernas namn
På engelska, Frågor med fritextsvar
3
Länka ihop månaderna
Svenska - engelska
4
Månadsmemory
Svenska - engelska
5
Månadsmemory
Engelska - uppläst engelska
6
Skriv månaderna som saknas
Skriv på engelska, Lucktext Svår
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 6. Skriv månaderna som saknas (Skriv på engelska).
14 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Skriv månadernas namn (På engelska).
14 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon fick 25 drag på nivå 4. Månadsmemory (Svenska - engelska).
14 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Länka ihop månaderna (Svenska - engelska).
14 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Skriv månadernas namn (På engelska).
14 timmar sedan efter 3 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Skriv månadernas namn (På engelska).
14 timmar sedan efter 3 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Välj rätt månad på engelska.
14 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Skriv månadernas namn (På engelska).
15 timmar sedan efter 51 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Skriv månadernas namn (På engelska).
15 timmar sedan efter 56 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Skriv månadernas namn (På engelska).
15 timmar sedan efter 1 minuts spelande.

Träna månaderna på engelska genom flervalsuppgift och skriven text.

Spelet Månaderna på engelska

Instruktioner till Månaderna på engelska

Här kan du träna månaderna på engelska genom flervalsuppgifter och genom att skriva månaderna själv samt i vilken ordning de kommer!

Nivå 1

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bilder, video och ljud. Till varje fråga får du två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för dig att hitta det rätta svaret. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 2

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bild, video och ljud. Du måste skriva det rätta svaret själv. Om du skriver fel får du försöka igen tills du hittar det sökta ordet eller meningen. När du listat ut det rätta svaret får du kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Ge upp - då visas det rätta svaret på den uppgiften. Du kan sedan fortsätta till nästa uppgift, men får inga kunskapspoäng för den spelomgången.

Spelskaparen kan ha tillåtit dig att få feedback på det du skriver. Det syns i så fall genom att textrutan du skriver i blir röd eller grön, allt eftersom du skriver. Spelskaparen har också valt om det du skriver är skiftlägeskänsligt, dvs om det är viktigt med stora och små bokstäver. Detta kan också skifta mellan nivåerna och det märker du när du spelar en nivå. Du kan vara begränsad till att skriva eller stava fel 0-4 gånger per fråga, sedan klassas frågan som felaktigt besvarad.

Nivå 3

Länka ihopLänka ihop - På varje nivå får du upp till 10 frågor i färgade rutor med eller utan bild, video och ljud. Du ska sedan länka ihop de rutorna med det mest passande svaret bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Om du länkat fel vid rättning får du ibland försöka igen tills du hittar den rätta vita rutan. Spelskaparen har bestämt hur många chanser du får på varje nivå och det märker du när du börjar spela en nivå. När du länkat alla rutor rätt får du kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren och du får försöka igen.

Nivå 4 till 5

MemoryMemory - Det gäller att hitta de två kort som hör ihop. Ibland är det likadana kort och ibland är det olika kort som hör ihop, vilket beror på hur detta memory skapats. Spelomgången är klar när alla kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort.

Nivå 6

LucktextLucktext - I spelet får du se en text där vissa ord eller siffror tagits bort. Dessa har ersatts med fält där du antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken efter fältet - om du klickar på frågetecknet så visas en ledtråd. En lucktext kräver oftast att du förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Ibland får du skriva fel maximalt tre gånger per fråga. På fjärde försöket klassas frågan som felaktigt besvarad.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Månaderna på engelska. Maximala antalet poäng (6 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 6 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Månaderna på engelska kan du totalt få 6 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Annons

Ytterligare spelinformation

Ämne
Engelska
Målgrupp
Årskurs 3 - Årskurs 9
Övar
Månader Stavning Stor bokstav Versaler Ordningsföljd
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2022-09-20
Publicerat online
2020-04-28
Unikt id
11454
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4
Totalt 363
5
227
4
34
3
23
2
26
1
53

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 1 kommentar om detta kunskapsspel.

Anonym
30 april 2021 10:41
Det är lätt och roligt medans:)

Fler fördelar med plusmedlemskap