My turn

Annons
1
Välj rätt ord
Ordgrupp 1, Flervalsfrågor Svår
2
Välj rätt ord
Ordgrupp 2, Flervalsfrågor
3
Översätt och stava
Ordgrupp 1, Frågor med fritextsvar Svår
4
Översätt och stava
Ordgrupp 2, Frågor med fritextsvar
5
Översätt och stava
Ordgrupp 1, inga fel, Frågor med fritextsvar
6
Översätt och stava
Ordgrupp 2, inga fel, Frågor med fritextsvar Svår
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon fick alla rätt på nivå 1. Välj rätt ord (Ordgrupp 1).
1 timme sedan efter 34 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Välj rätt ord (Ordgrupp 1).
1 timme sedan efter 37 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 6. Översätt och stava (Ordgrupp 2, inga fel).
1 timme sedan efter 59 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 6. Översätt och stava (Ordgrupp 2, inga fel).
1 timme sedan efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 6. Översätt och stava (Ordgrupp 2, inga fel).
1 timme sedan efter 56 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 6. Översätt och stava (Ordgrupp 2, inga fel).
1 timme sedan efter 54 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 6. Översätt och stava (Ordgrupp 2, inga fel).
1 timme sedan efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 6. Översätt och stava (Ordgrupp 2, inga fel).
1 timme sedan efter 55 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 6. Översätt och stava (Ordgrupp 2, inga fel).
1 timme sedan efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 6. Översätt och stava (Ordgrupp 2, inga fel).
1 timme sedan efter 1 minuts spelande.
Annons

Öva på engelska glosor som passar till texten My turn.

Spelet My turn

Instruktioner till My turn

Träna på att översätta ord och även stava orden från svenska till engelska. Spelet har två nivåer som tränar glosorna genom att du ska välja rätt engelsk översättning. Spelet har dessutom fyra nivåer som går ut på att du läser ett ord eller uttryck på svenska och ska skriva det på engelska.

1. Välj rätt ord (Ordgrupp 1)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Välj rätt ord (Ordgrupp 2)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 8 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Översätt och stava (Ordgrupp 1)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Översätt och stava (Ordgrupp 2)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 8 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Översätt och stava (Ordgrupp 1, inga fel)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 1 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Översätt och stava (Ordgrupp 2, inga fel)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 8 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 1 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i My turn. Maximala antalet poäng (6 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 6 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet My turn kan du totalt få 6 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Engelska
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 6
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2019-03-13
Publicerat online
2014-05-05
Unikt id
705
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.7
Totalt 40
5
21
4
1
3
8
2
3
1
7

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 5 kommentarer om detta kunskapsspel.

Anonym
30 augusti 2023 21:29
Spelet är okej me borde det inte yourself istället för herself. Betyder herself inte hon själv?
S
Samma person som innan: Yasmine:)
6 augusti 2022 09:22
Tack Daniel! Då ska jag vara lite noggrannare. Men jag skrev ett sånthär apostroftecken: ’ för det finns inget annat på mitt tangentbord. Så till slut behövde jag använda min Apple pencil och skriva ett rakt apostroftecken. Men tack för hjälpen!
E
Daniel Lind
5 augusti 2022 13:10
Yasmine: Misstänker att du använt ett annat apostroftecken än det som efterfrågades. På nästan alla spel på Elevspel är det ett "rakt" apostroftecken som efterfrågas. Skriver du ett annat så blir det fel på fritextfrågornas svar.
Y
Yasmine:)
2 augusti 2022 07:59
Ummm.. jag vet inte om det bara är jag som det händer för men asså när man ska översätta på nivå 3 så härmed det nåt märkligt…. När jag skulle översätta till: min tur så slog det att jag hade fel när man skrev: it’s my turn. Till slut tryckte jag på ge upp. Då såg jag att det stod exakt likadant som jag skrev innan jag tryckte på ge upp. Jag vill gärna att elevspel kollar upp detta. Men annars är det spel fantastiskt!!!! Aldrig någonsin har jag lärt mig och haft såhär kul!❤️
H
Helena:)
16 juli 2014 11:48
Jag älskar engelska det är jätterolig och lära sig mya saker i engelska. Love it

Fler fördelar med plusmedlemskap