Tal och siffror

Annons
1
Hitta engelska siffran
Bildmarkeringar
2
Talet före och efter
Frågor med fritextsvar
3
Hitta talet
Bokstavsbräde
4
Vilket tal?
Gissa ord
5
Talmemory
Engelska - svenska
6
Talmemory
Engelska - uppläst engelska
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

En elev fick alla rätt på nivå 2. Talet före och efter.
2024-06-10 10:24 efter 1 minuts spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 2. Talet före och efter.
2024-06-10 10:22 efter 1 minuts spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 2. Talet före och efter.
2024-06-10 10:20 efter 2 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 2. Talet före och efter.
2024-06-10 10:17 efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Hitta talet.
2024-06-05 12:25 efter 4 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 2. Talet före och efter.
2024-06-04 10:17 efter 7 minuters spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 2. Talet före och efter.
2024-06-04 10:10 efter 3 minuters spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 2. Talet före och efter.
2024-06-04 10:06 efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Talet före och efter.
2024-06-04 08:53 efter 8 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Vilket tal?.
2024-06-04 08:53 efter 17 sekunders spelande.
Annons

Öva på engelska tal och engelska siffror genom att både skriva och läsa på engelska.

Spelet Tal och siffror

Instruktioner till Tal och siffror

Detta är ett pedagogiskt spel utformat för skolbarn. Spelaren får möjlighet att förbättra sina kunskaper i engelska tal och siffror genom att både skriva och läsa på engelska.

Spelet innehåller olika interaktiva övningar och utmaningar som är anpassade efter spelarens kunskapsnivå. Genom att utföra uppgifterna får spelaren möjlighet att praktisera att lyssna och skriva engelska tal och siffror på ett roligt och interaktivt sätt.

En del av uppgifterna kan innebära att spelaren lyssnar på en talad siffra eller ett tal och sedan hittar den rätta siffran/talet i engelsk text. Detta hjälper till att förbättra förmågan att höra och tolka engelska tal och siffror. Andra övningar kan involvera att spelaren läser en skriven siffra eller ett tal högt för att förbättra uttalandet och läsförståelsen.

1. Hitta engelska siffran

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 6 bildfrågor och alla tränas varje spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har endast ett försök på sig per bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Talet före och efter

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 15 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Hitta talet

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 10 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som läsbara ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla efterfrågade orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Vilket tal?

Gissa ordGissa ord - Nivån innehåller 10 ord, men det visas max 1 ord per spelomgång. Här gäller det för eleven att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver från alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så smäller en ballong. Klarar eleven att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla 5 ballonger tar slut har spelrundan vunnits. På sista försöket aktiveras en knapp så att spelaren kan få en ledtråd till ordet som gissas. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas det rätta ordet - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Talmemory (Engelska - svenska)

MemoryMemory - Nivån innehåller 10 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Talmemory (Engelska - uppläst engelska)

MemoryMemory - Nivån innehåller 10 par (bestående av likadana ord som paras ihop med varandra) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Tal och siffror. Maximala antalet poäng (6 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 6 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Tal och siffror kan du totalt få 6 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Engelska
Målgrupp
Årskurs 1 - Årskurs 3
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2023-05-17
Publicerat online
2021-08-10
Unikt id
13804
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4.1
Totalt 252
5
171
4
19
3
11
2
11
1
40

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap