Dagar, månader och årstider

Annons
1
Days
Bokstavsbräde Svår
2
Months
Bokstavsbräde
3
Seasons
Bokstavsbräde
4
Dagar
Memory
5
Månader
Memory
6
Årstider
Memory
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon fick ut alla orden på nivå 2. Months.
2 minuter sedan efter 10 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Days.
13 minuter sedan efter 3 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Months.
16 minuter sedan efter 42 minuters spelande.
Någon fick ut alla orden på nivå 1. Days.
1 timme sedan efter 4 minuters spelande.
Någon fick 13 drag på nivå 4. Dagar (Memory).
1 timme sedan efter 31 sekunders spelande.
Någon fick 17 drag på nivå 4. Dagar (Memory).
1 timme sedan efter 33 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 6. Årstider (Memory).
1 timme sedan efter 1 sekunds spelande.
Någon fick 4 drag på nivå 6. Årstider (Memory).
1 timme sedan efter 12 sekunders spelande.
Någon fick 7 drag på nivå 6. Årstider (Memory).
1 timme sedan efter 24 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Days.
1 timme sedan efter 21 sekunders spelande.
Annons

Genomgång av veckodagarnas, månadernas och årstidernas namn på engelska.

Spelet Dagar, månader och årstider

Instruktioner till Dagar, månader och årstider

Nu ska du få träna på veckodagarnas, månadernas och årstidernas namn på engelska. Glöm inte att det alltid ska vara stor bokstav på dagar och månader!

1. Days

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 7 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som enradiga ord och de listas med dolda bokstäver bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Months

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 12 ord, men det visas max 10 ord per spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som enradiga ord och de listas med omkastade bokstäver (börja med att kasta om dem tills det rätta ordet hittas) bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Seasons

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 4 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som krökta ord och de listas med dolda bokstäver bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Dagar (Memory)

MemoryMemory - Nivån innehåller 7 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord), men det visas max 6 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 6 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Månader (Memory)

MemoryMemory - Nivån innehåller 12 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 12 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Årstider (Memory)

MemoryMemory - Nivån innehåller 4 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord), men det visas max 3 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 3 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Dagar, månader och årstider. Maximala antalet poäng (6 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 6 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Dagar, månader och årstider kan du totalt få 6 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Engelska
Målgrupp
Årskurs 3 - Årskurs 5
Övar
Dagar Månader Årstider
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2019-03-26
Publicerat online
2016-03-22
Unikt id
4294
Sparat av
30-40 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.8
Totalt 2 366
5
1 374
4
180
3
179
2
129
1
504

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 8 kommentarer om detta kunskapsspel.

D
Daniel Lind
18 januari 2023 13:24
Lorenz: Nej, allt är på engelska på nivå 2. :)
L
Lorenz
18 januari 2023 13:16
Nivå 2 months ordbrädet kom det månader på ett annat språk än engelska typ som januarya
Anonym
23 november 2022 13:31
Väldigt kul spel! Jag älskar memory
A
Anonym
10 mars 2022 10:48
Väldigt kul spel! Jag älskar memory
L
lilla rosa
20 maj 2021 11:01
Detta spelet är jättekul och så fort jag kommer in på elevspel så går jag direkt in på detta spel! STOR tumme upp👍för dig som har skapat spelet:)
Anonym
22 februari 2021 11:01
Det var såååååå coolt, jag lärde mig mycket av detta
Anonym
17 mars 2020 11:36
Det är bra och man lär sig mycke av det här spelet! 👍
K
Kugge kugghjul
9 januari 2020 09:31
Det är ett jättebra spel!😃👍
Topplista denna vecka
 1. Hänga gubbe
  Svenska
 2. Ordjakt
  Svenska
 3. Kodord
  Svenska
 4. Tangentbordsträning
  Dator och media
 5. Multiplikation
  Matematik
Annons

Fler fördelar med plusmedlemskap