Tidslinjen

Annons
1
Vad hände när?
Flervalsfrågor Svår
2
Vikingatiden
Flervalsfrågor
3
Medeltiden
Flervalsfrågor
4
Vasatiden
Flervalsfrågor
5
Stormaktstiden
Flervalsfrågor
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Vad hände när?.
2024-05-17 10:14 efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Vad hände när?.
2024-05-16 15:09 efter 12 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Vad hände när?.
2024-05-16 14:24 efter 31 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Vad hände när?.
2024-05-16 14:24 efter 13 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Vad hände när?.
2024-05-16 14:10 efter 25 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Vad hände när?.
2024-05-16 14:10 efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Vad hände när?.
2024-05-16 14:07 efter 21 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Medeltiden.
2024-05-16 12:51 efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 4. Vasatiden.
2024-05-16 12:48 efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 5. Stormaktstiden.
2024-05-16 12:47 efter 54 sekunders spelande.
Annons

Här tränar du upp dina kunskaper om vikingatiden, medeltiden, vasatiden och stormaktstiden.

Spelet Tidslinjen

Instruktioner till Tidslinjen

Genom att spela de här spelen tränar du på begrepp/frågor som är centrala inom vikingatiden, medeltiden, vasatiden och stormaktstiden.

1. Vad hände när?

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 16 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Vikingatiden

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 7 frågor (varav 5 har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Medeltiden

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 8 frågor (varav 4 har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Vasatiden

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 6 frågor (varav 5 har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Stormaktstiden

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 7 frågor (varav 3 har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Tidslinjen. Maximala antalet poäng (5 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 5 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Tidslinjen kan du totalt få 5 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Mer från spelskaparen

Ytterligare spelinformation

Ämne
Historia
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 6
Spelskapare
En användare (id 312310)
Uppdaterat
2024-04-29
Publicerat online
2024-04-24
Unikt id
18653
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

5
Totalt 1
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap