Procent på engelska

Annons
1
Räkna ut med memory
Procent av Svår
2
Cirkeldiagram
Flervalsfrågor
3
Det är alltid 100%
Flervalsfrågor Svår
4
Hundradel
Flervalsfrågor
5
Kombinatorik
Flervalsfrågor Svår
6
Procentenheter
Frågor med fritextsvar Svår
7
Cirkeldiagram
Skriv svaret, Frågor med fritextsvar
Annons
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 2. Cirkeldiagram.
2024-06-13 10:35 efter 2 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Cirkeldiagram.
2024-06-12 12:47 efter 2 minuters spelande.
Någon fick 63 drag på nivå 1. Räkna ut med memory (Procent av).
2024-06-12 12:45 efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Räkna ut med memory (Procent av).
2024-06-10 13:18 efter 10 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 2. Cirkeldiagram.
2024-06-10 08:23 efter 2 minuters spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 2. Cirkeldiagram.
2024-06-10 08:21 efter 2 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Räkna ut med memory (Procent av).
2024-06-10 08:18 efter 3 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 7. Cirkeldiagram (Skriv svaret).
2024-06-09 15:23 efter 12 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 4. Hundradel.
2024-06-09 15:22 efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Cirkeldiagram.
2024-06-09 15:21 efter 4 minuters spelande.

Räkna och öva upp dig på procent och cirkeldiagram samtidigt som du tränar på engelska.

Spelet Procent på engelska

Instruktioner till Procent på engelska

Här kommer du att lära dig att en hel är 100%, halv 50% och att kvart är 25%.

Du lär dig läsa cirkeldiagram och bestämma hur många procent de olika delarna är.

Du lär dig att kombinera saker med varandra på olika sätt.

Du kommer också att lära dig mer engelska, eftersom alla frågor och svar är på engelska.

1. Räkna ut med memory (Procent av)

MemoryMemory - Nivån innehåller 10 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Cirkeldiagram

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 11 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Det är alltid 100%

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 10 frågor (varav 7 har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Hundradel

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 5 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Kombinatorik

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 7 frågor (varav 5 har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Procentenheter

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

7. Cirkeldiagram (Skriv svaret)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 11 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Procent på engelska. Maximala antalet poäng (7 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 7 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Procent på engelska kan du totalt få 7 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Matematik
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 6
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2020-11-16
Publicerat online
2018-11-27
Unikt id
9039
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.7
Totalt 133
5
77
4
10
3
12
2
2
1
32

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 3 kommentarer om detta kunskapsspel.

E
Daniel Lind
16 februari 2023 12:35
Anonym: Kolla på frågan igen. Det efterfrågas hur stor del som är vit (och inte blå). Det är inget fel på svaren eller frågan. :)
Anonym
16 februari 2023 09:33
På en fråga stod det att det var 60 procent ifyllt när det rätta svaret var 40/;
B
bra spel!
7 december 2018 09:36
jag igllar det här spelet

Fler fördelar med plusmedlemskap