Abrahamitiska religioner

Annons
1
Fakta
Frågor med fritextsvar Svår
2
Högtider
Flervalsfrågor
3
Gissa ordet
4
Bönen
Lucktext Svår
5
Religiösa uttryck
Memory
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

En elev fick 2 missar på nivå 3. Gissa ordet.
54 sekunder sedan efter 14 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 3. Gissa ordet.
1 minut sedan efter 10 sekunders spelande.
En elev fick 3 missar på nivå 3. Gissa ordet.
1 minut sedan efter 10 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 3. Gissa ordet.
1 minut sedan efter 15 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 3. Gissa ordet.
1 minut sedan efter 17 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 3. Gissa ordet.
1 minut sedan efter 26 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 3. Gissa ordet.
1 minut sedan efter 9 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 3. Gissa ordet.
1 minut sedan efter 22 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 3. Gissa ordet.
2 minuter sedan efter 9 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 3. Gissa ordet.
2 minuter sedan efter 8 sekunders spelande.

Repetitionsquiz på abrahamitiska religioner för åk.5.

Spelet Abrahamitiska religioner

Instruktioner till Abrahamitiska religioner

Ett quiz designat för elever att förhöra sig på. Tar upp allt från högtider, viktiga personer och levnadsregler till ritualer, heliga skrifter och personer samt bönen.

Nivå 1

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bild, video och ljud. Du måste skriva det rätta svaret själv. Om du skriver fel får du försöka igen tills du hittar det sökta ordet eller meningen. När du listat ut det rätta svaret får du kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Ge upp - då visas det rätta svaret på den uppgiften. Du kan sedan fortsätta till nästa uppgift, men får inga kunskapspoäng för den spelomgången.

Spelskaparen kan ha tillåtit dig att få feedback på det du skriver. Det syns i så fall genom att textrutan du skriver i blir röd eller grön, allt eftersom du skriver. Spelskaparen har också valt om det du skriver är skiftlägeskänsligt, dvs om det är viktigt med stora och små bokstäver. Detta kan också skifta mellan nivåerna och det märker du när du spelar en nivå. Du kan vara begränsad till att skriva eller stava fel 0-4 gånger per fråga, sedan klassas frågan som felaktigt besvarad.

Nivå 2

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bilder, video och ljud. Till varje fråga får du två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för dig att hitta det rätta svaret. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 3

Gissa ordGissa ord - Här gäller det att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver i alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så smäller en ballong eller så brister ett hjärta. Klarar du att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla ballonger / hjärtan tar slut har du vunnit. Ibland finns det ledtrådar som hjälper dig att gissa ordet och ibland behöver du klara spelnivån inom en viss tid.

Nivå 4

LucktextLucktext - I spelet får du se en text där vissa ord eller siffror tagits bort. Dessa har ersatts med fält där du antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken efter fältet - om du klickar på frågetecknet så visas en ledtråd. En lucktext kräver oftast att du förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Ibland får du skriva fel maximalt tre gånger per fråga. På fjärde försöket klassas frågan som felaktigt besvarad.

Nivå 5

MemoryMemory - Det gäller att hitta de två kort som hör ihop. Ibland är det likadana kort och ibland är det olika kort som hör ihop, vilket beror på hur detta memory skapats. Spelomgången är klar när alla kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Abrahamitiska religioner. Maximala antalet poäng (5 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 5 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Abrahamitiska religioner kan du totalt få 5 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Tre religioner
Religionskunskap
Islam begrepp
Religionskunskap
Lär dig om islam
Religionskunskap
Lär dig om kristendomen
Religionskunskap
GT & judendom
Religionskunskap
Islam - viktiga begrepp
Religionskunskap
Islam för mellanstadiet
Religionskunskap
Annons

Ytterligare spelinformation

Ämne
Religionskunskap
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 6
Övar
Abrahamitiska religioner Kristendomen Judendomen Islam
Spelskapare
En användare (id 251911)
Uppdaterat
2021-10-01
Publicerat online
2021-09-30
Unikt id
14096
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3,5
Totalt 229
5
119
4
21
3
14
2
12
1
63

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 1 kommentar om detta kunskapsspel.

S
sara
18 oktober 2022 10:55
Jag är en muslim och jag gillar den där relion spelet alltså det är så roligt att jag kan inte sluta spela det jag spelar det såå mycket så ja det är sååååå roligt!

Fler fördelar med plusmedlemskap