Annons

Islam - viktiga begrepp

1
Viktiga begrepp
del 1, Flervalsfrågor
2
Kom på begreppet
del 1, Lucktext Svår
3
Sök begreppen
del 1, Bokstavsbräde
4
Gissa begreppen
Gissa ord
5
Viktiga begrepp
del 2, Flervalsfrågor
6
Kom på begreppet
del 2, Lucktext Svår
7
Sök begreppen
del 2, Bokstavsbräde
8
Fördjupning grundpelarna
Flervalsfrågor
9
Länder där islam är populärt
Bokstavsbräde
10
Sammanfattning av begrepp
Flervalsfrågor
Annons
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

En elev fick ut alla orden på nivå 7. Sök begreppen (del 2).
3 minuter sedan efter 6 minuters spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 6. Kom på begreppet (del 2).
5 minuter sedan efter 2 minuters spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 8. Fördjupning grundpelarna.
6 minuter sedan efter 1 minuts spelande.
En elev fick ut alla orden på nivå 9. Länder där islam är populärt.
6 minuter sedan efter 5 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 6. Kom på begreppet (del 2).
7 minuter sedan efter 46 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 5. Viktiga begrepp (del 2).
7 minuter sedan efter 2 minuters spelande.
En elev fick ut alla orden på nivå 7. Sök begreppen (del 2).
7 minuter sedan efter 11 minuters spelande.
En elev fick 0 missar på nivå 4. Gissa begreppen.
8 minuter sedan efter 14 sekunders spelande.
En elev fick ut alla orden på nivå 9. Länder där islam är populärt.
8 minuter sedan efter 7 minuters spelande.
En elev fick 0 missar på nivå 4. Gissa begreppen.
9 minuter sedan efter 17 sekunders spelande.

Ett spel där eleverna lär sig centrala tankegångar och viktiga begrepp inom islam.

Spelet Islam - viktiga begrepp

Instruktioner till Islam - viktiga begrepp

I det här spelet får eleverna träna på de viktiga begreppen inom islam. Därtill kan de öva på centrala tankegångar inom islam.

1. Viktiga begrepp (del 1)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 8 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Kom på begreppet (del 1)

LucktextLucktext - Nivån innehåller 4 lucktext och alla tränas varje spelomgång. Lucktexternas ordning slumpas varje spelomgång. I spelet får eleven 4 uppgifter med texter där vissa ord eller tal dolts. Dessa ord eller tal har ersatts med fält där eleven antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken ? efter fältet - om spelaren klickar på det så visas en ledtråd till vad som efterfrågas. Eleven har 3 försök på sig att skriva rätt ord i spelets luckor. En lucktext kräver oftast att läsaren förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Det finns ingen tidsgräns. När eleven fyllt i alla luckor rätt har spelomgången klarats. Är någon lucka för svår går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vad som ska stå i alla luckor - och spelaren får försöka klara lucktexten igen.

3. Sök begreppen (del 1)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 10 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som läsbara ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Gissa begreppen

Gissa ordGissa ord - Nivån innehåller 4 ord, men det visas max 1 ord per spelomgång. Här gäller det för eleven att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver från alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så smäller en ballong. Klarar eleven att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla 5 ballonger tar slut har spelrundan vunnits. Om spelaren behöver hjälp går det klicka på en knapp för att få en ledtråd till det eftersökta ordet. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas det rätta ordet - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Viktiga begrepp (del 2)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 10 frågor (varav 1 har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Kom på begreppet (del 2)

LucktextLucktext - Nivån innehåller 5 lucktext och alla tränas varje spelomgång. Lucktexternas ordning slumpas varje spelomgång. I spelet får eleven 5 uppgifter med texter där vissa ord eller tal dolts. Dessa ord eller tal har ersatts med fält där eleven antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken ? efter fältet - om spelaren klickar på det så visas en ledtråd till vad som efterfrågas. Eleven har 3 försök på sig att skriva rätt ord i spelets luckor. En lucktext kräver oftast att läsaren förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Det finns ingen tidsgräns. När eleven fyllt i alla luckor rätt har spelomgången klarats. Är någon lucka för svår går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vad som ska stå i alla luckor - och spelaren får försöka klara lucktexten igen.

7. Sök begreppen (del 2)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 8 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som läsbara ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

8. Fördjupning grundpelarna

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 5 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

9. Länder där islam är populärt

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 10 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som läsbara ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

10. Sammanfattning av begrepp

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 15 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Islam - viktiga begrepp. Maximala antalet poäng (10 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 10 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Islam - viktiga begrepp kan du totalt få 10 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Islam begrepp
Religionskunskap
Tre världsreligioner
Religionskunskap
Tre religioner
Religionskunskap
Religionen islam åk 4-6
Religionskunskap
Lär dig om islam
Religionskunskap
Abrahamitiska religionerna
Religionskunskap

Mer från spelskaparen

Ytterligare spelinformation

Ämne
Religionskunskap
Målgrupp
Årskurs 3 - Årskurs 5
Övar
Islam Muslimer Koranen Profet Fem pelare Arabiska
Spelskapare
En användare (id 203141)
Uppdaterat
2021-05-02
Publicerat online
2021-05-02
Unikt id
13509
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3,9
Totalt 490
5
305
4
32
3
38
2
15
1
100

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 9 kommentarer om detta kunskapsspel.

A
AA
13 mars 2023 12:25
Gud skriver man med stor bokstav
Anonym
20 december 2022 10:02
Älskar detta jag har allmänt kul
Anonym
11 november 2022 10:51
Det var jätte bra och vi lärade mycket
M
Mr malmis
6 april 2022 18:15
symbolen för islam är inte halvmånen utan det är månskäran, det är fel i provet
M
Mohammmad
31 mars 2022 18:17
det hjälpde mig så mycket och det är bra att lära sig deta om man är muslim
I
isabella
2 mars 2022 14:27
jag gillar det jag är själv islam men jag lärde mig mer
Anonym
31 januari 2022 10:47
Jätte bra har lärt mig jättemycket!!!
Z
zamree
8 december 2021 09:51
Den här spelet är jättebra!!!a
E
Elev
3 juni 2021 13:03
Spelet är super bra jag lärde mig mycket.

Fler fördelar med plusmedlemskap