Islam - viktiga begrepp

Annons
1
Viktiga begrepp
del 1, Flervalsfrågor
2
Viktiga begrepp
del 2, Flervalsfrågor
3
Kom på begreppet
del 1, Lucktext
4
Kom på begreppet
del 2, Lucktext
5
Sök begreppen
del 1, Bokstavsbräde
6
Sök begreppen
del 2, Bokstavsbräde
7
Gissa begreppen
Gissa ord
8
Fördjupning grundpelarna
Flervalsfrågor
9
Länder där islam är populärt
Bokstavsbräde
10
Sammanfattning av begrepp
Flervalsfrågor
Annons
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 6. Sök begreppen (del 2).
2024-07-03 13:19 efter 1 minuts spelande.
Någon fick 0 missar på nivå 7. Gissa begreppen.
2024-07-03 13:18 efter 26 sekunders spelande.
Någon fick ut alla orden på nivå 5. Sök begreppen (del 1).
2024-07-03 13:17 efter 4 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Viktiga begrepp (del 1).
2024-07-03 13:13 efter 5 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Kom på begreppet (del 1).
2024-07-03 12:22 efter 3 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Viktiga begrepp (del 2).
2024-07-03 12:22 efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Viktiga begrepp (del 1).
2024-07-03 12:20 efter 24 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 8. Fördjupning grundpelarna.
2024-06-28 12:57 efter 3 sekunders spelande.
Någon fick 0 missar på nivå 7. Gissa begreppen.
2024-06-28 12:56 efter 18 sekunders spelande.
Någon fick ut alla orden på nivå 6. Sök begreppen (del 2).
2024-06-28 12:56 efter 3 minuters spelande.

Ett spel där eleverna lär sig centrala tankegångar och viktiga begrepp inom islam.

Spelet Islam - viktiga begrepp

Instruktioner till Islam - viktiga begrepp

I det här spelet får eleverna träna på de viktiga begreppen inom islam. Därtill kan de öva på centrala tankegångar inom islam.

1. Viktiga begrepp (del 1)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 8 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Viktiga begrepp (del 2)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 10 frågor (varav 1 har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Kom på begreppet (del 1)

LucktextLucktext - Nivån innehåller 4 lucktext och alla tränas varje spelomgång. Lucktexternas ordning slumpas varje spelomgång. I spelet får eleven 4 uppgifter med texter där vissa ord eller tal dolts. Dessa ord eller tal har ersatts med fält där eleven antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken ? efter fältet - om spelaren klickar på det så visas en ledtråd till vad som efterfrågas. Eleven har 3 försök på sig att skriva rätt ord i spelets luckor. En lucktext kräver oftast att läsaren förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Det finns ingen tidsgräns. När eleven fyllt i alla luckor rätt har spelomgången klarats. Är någon lucka för svår går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vad som ska stå i alla luckor - och spelaren får försöka klara lucktexten igen.

4. Kom på begreppet (del 2)

LucktextLucktext - Nivån innehåller 5 lucktext och alla tränas varje spelomgång. Lucktexternas ordning slumpas varje spelomgång. I spelet får eleven 5 uppgifter med texter där vissa ord eller tal dolts. Dessa ord eller tal har ersatts med fält där eleven antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken ? efter fältet - om spelaren klickar på det så visas en ledtråd till vad som efterfrågas. Eleven har 3 försök på sig att skriva rätt ord i spelets luckor. En lucktext kräver oftast att läsaren förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Det finns ingen tidsgräns. När eleven fyllt i alla luckor rätt har spelomgången klarats. Är någon lucka för svår går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vad som ska stå i alla luckor - och spelaren får försöka klara lucktexten igen.

5. Sök begreppen (del 1)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 10 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som läsbara ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla efterfrågade orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Sök begreppen (del 2)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 8 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som läsbara ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla efterfrågade orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

7. Gissa begreppen

Gissa ordGissa ord - Nivån innehåller 4 ord, men det visas max 1 ord per spelomgång. Här gäller det för eleven att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver från alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så smäller en ballong. Klarar eleven att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla 5 ballonger tar slut har spelrundan vunnits. Om spelaren behöver hjälp går det klicka på en knapp för att få en ledtråd till det eftersökta ordet. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas det rätta ordet - och spelaren får försöka klara nivån igen.

8. Fördjupning grundpelarna

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 5 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

9. Länder där islam är populärt

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 10 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som läsbara ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla efterfrågade orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

10. Sammanfattning av begrepp

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 15 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Islam - viktiga begrepp. Maximala antalet poäng (10 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 10 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Islam - viktiga begrepp kan du totalt få 10 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Abrahams religioner
Religionskunskap
Abrahamitiska religionerna
Religionskunskap
Lär dig om islam
Religionskunskap
Religionen islam - begrepp
Religionskunskap
Islam för mellanstadiet
Religionskunskap
Abrahamitiska religioner
Religionskunskap
Religionen islam
Religionskunskap

Ytterligare spelinformation

Ämne
Religionskunskap
Målgrupp
Årskurs 3 - Årskurs 5
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2023-06-08
Publicerat online
2021-05-02
Unikt id
13509
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.8
Totalt 841
5
512
4
60
3
65
2
34
1
170

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 12 kommentarer om detta kunskapsspel.

V
väldigt anonym liksom
31 januari 2024 12:58
skulle kunna gjort fel svaren lite mer trovärdiga
A
Aya
16 januari 2024 13:00
Jätte roligt spel och lärde mig mycket och av det
Anonym
15 januari 2024 13:21
symbolen för islam är inte halvmånen utan det är månskäran, det är fel i provet
A
AA
13 mars 2023 12:25
Gud skriver man med stor bokstav
Anonym
20 december 2022 10:02
Älskar detta jag har allmänt kul
Anonym
11 november 2022 10:51
Det var jätte bra och vi lärade mycket
M
Mr malmis
6 april 2022 18:15
symbolen för islam är inte halvmånen utan det är månskäran, det är fel i provet
M
Mohammmad
31 mars 2022 18:17
det hjälpde mig så mycket och det är bra att lära sig deta om man är muslim
I
isabella
2 mars 2022 14:27
jag gillar det jag är själv islam men jag lärde mig mer
Anonym
31 januari 2022 10:47
Jätte bra har lärt mig jättemycket!!!
Z
zamree
8 december 2021 09:51
Den här spelet är jättebra!!!a
E
Elev
3 juni 2021 13:03
Spelet är super bra jag lärde mig mycket.

Fler fördelar med plusmedlemskap