Barnkonventionen

Annons
1
Vad vet du om BK?
Flervalsfrågor
2
BK
fyll i själv, Frågor med fritextsvar Svår
3
Barn har rätt till
Gissa ord Svår
4
Vilket ord saknas?
Lucktext Svår
5
hitta samma
Memory
6
Alla barn har rätt till
hitta orden, Bokstavsbräde
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

En elev hade problem på nivå 1. Vad vet du om BK?.
6 timmar sedan efter 60 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 2. BK (fyll i själv).
7 timmar sedan efter 17 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 5. hitta samma.
7 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. BK (fyll i själv).
7 timmar sedan efter 3 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Vad vet du om BK?.
7 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Barn har rätt till.
7 timmar sedan efter 18 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Barn har rätt till.
7 timmar sedan efter 7 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Barn har rätt till.
7 timmar sedan efter 3 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Barn har rätt till.
7 timmar sedan efter 9 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 2. BK (fyll i själv).
7 timmar sedan efter 11 sekunders spelande.

Här får du lära dig lite mera om Barnkonventionen.

Spelet Barnkonventionen

Instruktioner till Barnkonventionen

Här får du lära dig lite mer om Barnkonventionen. Vad är Barnkonventionen, varför finns den? Är barnkonventionen ag i Sverige och mycket mer.

Nivå 1

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bilder, video och ljud. Till varje fråga får du två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för dig att hitta det rätta svaret. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 2

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bild, video och ljud. Du måste skriva det rätta svaret själv. Om du skriver fel får du försöka igen tills du hittar det sökta ordet eller meningen. När du listat ut det rätta svaret får du kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Ge upp - då visas det rätta svaret på den uppgiften. Du kan sedan fortsätta till nästa uppgift, men får inga kunskapspoäng för den spelomgången.

Spelskaparen kan ha tillåtit dig att få feedback på det du skriver. Det syns i så fall genom att textrutan du skriver i blir röd eller grön, allt eftersom du skriver. Spelskaparen har också valt om det du skriver är skiftlägeskänsligt, dvs om det är viktigt med stora och små bokstäver. Detta kan också skifta mellan nivåerna och det märker du när du spelar en nivå. Du kan vara begränsad till att skriva eller stava fel 0-4 gånger per fråga, sedan klassas frågan som felaktigt besvarad.

Nivå 3

Gissa ordGissa ord - Här gäller det att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver i alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så smäller en ballong eller så brister ett hjärta. Klarar du att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla ballonger / hjärtan tar slut har du vunnit. Ibland finns det ledtrådar som hjälper dig att gissa ordet och ibland behöver du klara spelnivån inom en viss tid.

Nivå 4

LucktextLucktext - I spelet får du se en text där vissa ord eller siffror tagits bort. Dessa har ersatts med fält där du antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken efter fältet - om du klickar på frågetecknet så visas en ledtråd. En lucktext kräver oftast att du förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Ibland får du skriva fel maximalt tre gånger per fråga. På fjärde försöket klassas frågan som felaktigt besvarad.

Nivå 5

MemoryMemory - Det gäller att hitta de två kort som hör ihop. Ibland är det likadana kort och ibland är det olika kort som hör ihop, vilket beror på hur detta memory skapats. Spelomgången är klar när alla kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort.

Nivå 6

BokstavsbrädeBokstavsbräde - På varje nivå får du upp till tio ord som skall hittas på ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät. Du ska dra med muspekaren eller med fingret tills det eftersökta ordet hittas. Du får hitta orden i vilken ordning du själv vill. När du hittat alla ord får du ett kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Avbryt. Spelskaparen har valt hur orden skall placeras på brädet, vilket kan vara läsbara ord, enradiga ord, krökta ord eller svårlästa ord. Dessutom kan spelskaparen ha valt att listan med de efterfrågade orden ska ha omkastade bokstäver i orden. Då bör du börja med att kasta om dem tills du hittar det rätta ordet som du sen får markera på brädet. Ibland visas det en ledtråd istället för ordet i listan och ibland visas bara maskerade bokstäver.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Barnkonventionen. Maximala antalet poäng (6 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 6 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Barnkonventionen kan du totalt få 6 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Barnens rättigheter
Samhällskunskap
Förenta Nationerna, FN
Samhällskunskap
Annons

Mer från spelskaparen

Förenta Nationerna, FN
Samhällskunskap

Ytterligare spelinformation

Ämne
Samhällskunskap
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 6
Övar
Barnkonventionen Mänskliga rättigheter Unicef FN
Spelskapare
En användare (id 71140)
Uppdaterat
2021-10-13
Publicerat online
2021-10-05
Unikt id
14143
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3,8
Totalt 270
5
166
4
19
3
15
2
10
1
60

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 3 kommentarer om detta kunskapsspel.

G
Göran
14 mars 2022 13:59
Mycket kul att lära sig om vad hur mina barnbarn har det!😸😸😸
K
Krut Larsson
8 mars 2022 09:59
jag tycker också mycket många bra också veldigt kul! håller med Jans fullständigt.😀
J
jans
7 mars 2022 12:33
mycket många bra och veldit kul

Fler fördelar med plusmedlemskap