Barnkonventionen

Annons
1
Vad vet du om BK?
Flervalsfrågor Svår
2
BK
fyll i själv, Frågor med fritextsvar Svår
3
Barn har rätt till
Gissa ord Svår
4
Vilket ord saknas?
Lucktext Svår
5
hitta samma
Memory
6
Alla barn har rätt till
hitta orden, Bokstavsbräde
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

En elev fick 4 missar på nivå 3. Barn har rätt till.
2024-06-11 14:17 efter 20 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 3. Barn har rätt till.
2024-06-11 14:16 efter 4 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 3. Barn har rätt till.
2024-06-11 14:16 efter 19 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 2. BK (fyll i själv).
2024-06-11 14:16 efter 3 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Vad vet du om BK?.
2024-06-11 14:15 efter 2 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 2. BK (fyll i själv).
2024-06-11 14:15 efter 1 sekunds spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 1. Vad vet du om BK?.
2024-06-11 14:13 efter 60 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Vad vet du om BK?.
2024-06-11 14:11 efter 47 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Vad vet du om BK?.
2024-06-11 14:11 efter 12 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Vad vet du om BK?.
2024-06-11 14:10 efter 1 minuts spelande.
Annons

Här får du lära dig lite mera om Barnkonventionen.

Spelet Barnkonventionen

Instruktioner till Barnkonventionen

Här får du lära dig lite mer om Barnkonventionen. Vad är Barnkonventionen, varför finns den? Är barnkonventionen ag i Sverige och mycket mer.

1. Vad vet du om BK?

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 10 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. BK (fyll i själv)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Barn har rätt till

Gissa ordGissa ord - Nivån innehåller 12 ord, men det visas max 1 ord per spelomgång. Här gäller det för eleven att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver från alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så smäller en ballong. Klarar eleven att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla 5 ballonger tar slut har spelrundan vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas det rätta ordet - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Vilket ord saknas?

LucktextLucktext - Nivån innehåller 5 lucktext och alla tränas varje spelomgång. Lucktexternas ordning slumpas varje spelomgång. I spelet får eleven 5 uppgifter med texter där vissa ord eller tal dolts. Dessa ord eller tal har ersatts med fält där eleven antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken ? efter fältet - om spelaren klickar på det så visas en ledtråd till vad som efterfrågas. Eleven har 3 försök på sig att skriva rätt ord i spelets luckor. En lucktext kräver oftast att läsaren förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Det finns ingen tidsgräns. När eleven fyllt i alla luckor rätt har spelomgången klarats. Är någon lucka för svår går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vad som ska stå i alla luckor - och spelaren får försöka klara lucktexten igen.

5. hitta samma

MemoryMemory - Nivån innehåller 11 par (bestående av likadana ord som paras ihop med varandra), men det visas max 10 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Alla barn har rätt till (hitta orden)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 19 ord, men det visas max 10 ord per spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som svårlästa ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Barnkonventionen. Maximala antalet poäng (6 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 6 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Barnkonventionen kan du totalt få 6 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Barnets rättigheter
Samhällskunskap
Förenta Nationerna, FN
Samhällskunskap

Mer från spelskaparen

Nationella minoriteter
Samhällskunskap
Förenta Nationerna, FN
Samhällskunskap

Ytterligare spelinformation

Ämne
Samhällskunskap
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 6
Spelskapare
En användare (id 71140)
Uppdaterat
2021-10-13
Publicerat online
2021-10-05
Unikt id
14143
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.7
Totalt 403
5
233
4
29
3
29
2
20
1
92

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 4 kommentarer om detta kunskapsspel.

N
Naza
5 maj 2023 09:10
tycker att den är bra att lära sig om Barnkonvention
G
Göran
14 mars 2022 13:59
Mycket kul att lära sig om vad hur mina barnbarn har det!😸😸😸
K
Krut Larsson
8 mars 2022 09:59
jag tycker också mycket många bra också veldigt kul! håller med Jans fullständigt.😀
J
jans
7 mars 2022 12:33
mycket många bra och veldit kul

Fler fördelar med plusmedlemskap