Vanliga oregelbundna engelska verb

Annons
1
Ordjakt engelska glosor
Bokstavsbräde
2
Glosmemory, del 1
Svenska - engelska
3
Glosmemory, del 2
Svenska - engelska
4
Översätt orden i bilden
Bildmarkeringar
5
Översätt till svenska, skriv
Översätt på tid, Frågor med fritextsvar Svår
6
Översätt till engelska, skriv
översätt på tid, Frågor med fritextsvar Svår
7
Fyll i luckan med rätt verb
Lucktext Svår
Annons
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

En elev fick 39 drag på nivå 3. Glosmemory, del 2 (Svenska - engelska).
2024-07-02 08:29 efter 1 minuts spelande.
En elev fick 53 drag på nivå 3. Glosmemory, del 2 (Svenska - engelska).
2024-07-02 08:28 efter 2 minuters spelande.
En elev fick 35 drag på nivå 3. Glosmemory, del 2 (Svenska - engelska).
2024-07-02 08:26 efter 54 sekunders spelande.
En elev fick 33 drag på nivå 3. Glosmemory, del 2 (Svenska - engelska).
2024-07-02 08:23 efter 53 sekunders spelande.
En elev fick 26 drag på nivå 3. Glosmemory, del 2 (Svenska - engelska).
2024-07-02 08:17 efter 51 sekunders spelande.
En elev fick 46 drag på nivå 3. Glosmemory, del 2 (Svenska - engelska).
2024-07-02 08:15 efter 1 minuts spelande.
En elev fick 33 drag på nivå 3. Glosmemory, del 2 (Svenska - engelska).
2024-07-02 08:14 efter 1 minuts spelande.
En elev fick 31 drag på nivå 3. Glosmemory, del 2 (Svenska - engelska).
2024-07-01 08:23 efter 1 minuts spelande.
En elev hade problem på nivå 4. Översätt orden i bilden.
2024-07-01 08:22 efter 6 sekunders spelande.
En elev fick 34 drag på nivå 3. Glosmemory, del 2 (Svenska - engelska).
2024-07-01 08:07 efter 1 minuts spelande.

Spelet består av glosor av flera vanliga oregelbundna verb på engelska.

Spelet Vanliga oregelbundna engelska verb

Instruktioner till Vanliga oregelbundna engelska verb

Lär dig vad olika engelska oregelbundna verb betyder på svenska innan du lär dig hur de böjs. Detta är ett första spel som kommer följas upp av andra spel. Kommande spel kommer handla om hur just dessa oregelbundna verb böjs.

Nivå 1 - Ordjakt: Hitta de engelska glosorna som gömt sig bland alla bokstäverna.

Nivå 2 - Memory One: Memory där den svenska och matchande engelska glosan blir ett par.

Nivå 3 - Memory Two: Samma som på Nivå 2.

Nivå 4 - Översätt de markerade orden i bilden.

Nivå 5 - Översätt det engelska verbet till svenska. På tid.

Nivå 6 - Översätt det svenska verbet till engelska. På tid.

Nivå 7 - Fyll i meningens lucka med rätt verb på engelska.

1. Ordjakt engelska glosor

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 20 ord, men det visas max 10 ord per spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som läsbara ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Glosmemory, del 1 (Svenska - engelska)

MemoryMemory - Nivån innehåller 10 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Glosmemory, del 2 (Svenska - engelska)

MemoryMemory - Nivån innehåller 10 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Översätt orden i bilden

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 20 bildfrågor, men det visas max 10 bildfrågor per spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har 2 försök på sig på varje bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Översätt till svenska, skriv (Översätt på tid)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 18 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 2 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Tidsgränsen för att klara varje spelomgång är 2 minuter (120 sekunder). När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Översätt till engelska, skriv (översätt på tid)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 16 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Tidsgränsen för att klara varje spelomgång är 2 minuter (120 sekunder). När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

7. Fyll i luckan med rätt verb

LucktextLucktext - Nivån innehåller 19 lucktext, men det visas max 10 lucktexter per spelomgång. Lucktexternas ordning slumpas varje spelomgång. I spelet får eleven 10 uppgifter med texter där vissa ord eller tal dolts. Dessa ord eller tal har ersatts med fält där eleven antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken ? efter fältet - om spelaren klickar på det så visas en ledtråd till vad som efterfrågas. Eleven har 3 försök på sig att skriva rätt ord i spelets luckor. En lucktext kräver oftast att läsaren förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Det finns ingen tidsgräns. När eleven fyllt i alla luckor rätt har spelomgången klarats. Är någon lucka för svår går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vad som ska stå i alla luckor - och spelaren får försöka klara lucktexten igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Vanliga oregelbundna engelska verb. Maximala antalet poäng (7 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 7 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Vanliga oregelbundna engelska verb kan du totalt få 7 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Engelska
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 6
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2022-10-28
Publicerat online
2020-11-20
Unikt id
12274
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.8
Totalt 156
5
92
4
14
3
10
2
4
1
36

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap