Träna på engelska kroppsdelsord

Annons
1
Hitta kroppsdelen
Klicka i bilden, Bildmarkeringar
2
Vad är det här?
Flervalsfrågor
3
Hitta kroppsdelen
Välj rätt alternativ, Bildmarkeringar
4
Skriv kroppsdelen
Markeringar i bild, Bildmarkeringar Svår
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Hitta kroppsdelen (Klicka i bilden).
9 timmar sedan efter 13 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Vad är det här?.
17 timmar sedan efter 37 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Hitta kroppsdelen (Klicka i bilden).
17 timmar sedan efter 27 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Skriv kroppsdelen (Markeringar i bild).
20 timmar sedan efter 13 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Hitta kroppsdelen (Välj rätt alternativ).
20 timmar sedan efter 22 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Vad är det här?.
20 timmar sedan efter 37 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Hitta kroppsdelen (Klicka i bilden).
20 timmar sedan efter 22 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Hitta kroppsdelen (Klicka i bilden).
21 timmar sedan efter 3 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 4. Skriv kroppsdelen (Markeringar i bild).
21 timmar sedan efter 49 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 4. Skriv kroppsdelen (Markeringar i bild).
21 timmar sedan efter 59 sekunders spelande.
Annons

Övning för att lära in de engelska orden motsvarande sången "Huvud axlar knä och tå".

Spelet Träna på engelska kroppsdelsord

Instruktioner till Träna på engelska kroppsdelsord

Detta spel ingår i en lektionsplanering där eleverna först övar in orden och rörelserna i den svenska sången "huvud axlar knä och tå". Eleverna sjunger därefter och gör rörelserna i den engelska motsvarigheten till sången Huvud axlar knä och tå, dvs Head shoulders knees and toes. Efter att de övat in de svenska och engelska orden multisensoriskt får eleverna möjlighet att befästa orden vidare genom att spela detta spel "Träna på engelska kroppsdelsord".

Övningsspel för åk F-2 och särskola.

Spelet ger eleverna möjlighet att välja rätt ord som beskriver kroppsdelen på bilden.

1. Hitta kroppsdelen (Klicka i bilden)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 7 bildfrågor och alla tränas varje spelomgång. Varje bildfråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har endast ett försök på sig varje spelomgång. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Frågorna har talsyntes på engelska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Vad är det här?

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 13 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på engelska. Svaren har talsyntes på engelska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Hitta kroppsdelen (Välj rätt alternativ)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 7 bildfrågor och alla tränas varje spelomgång. Varje bildfråga besvaras genom att välja rätt alternativ som hör ihop med den blinkande markören i bilden. Endast ett av alternativen är rätt. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Frågorna har talsyntes på engelska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Skriv kroppsdelen (Markeringar i bild)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 7 bildfrågor och alla tränas varje spelomgång. Varje bildfråga besvaras genom att skriva rätt svar som passar den blinkande markören i bilden. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Frågorna har talsyntes på engelska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Träna på engelska kroppsdelsord. Maximala antalet poäng (4 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 4 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Träna på engelska kroppsdelsord kan du totalt få 4 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Engelska
Målgrupp
Förskoleklass - Årskurs 2
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2024-06-03
Publicerat online
2022-05-02
Unikt id
15197
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4.3
Totalt 77
5
57
4
4
3
6
2
0
1
10

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 2 kommentarer om detta kunskapsspel.

Anonym
6 juni 2024 06:54
Älskar spelet det var så himla kul
H
hello
25 juni 2022 12:27
Det var ett intressant spel, man kan lära sig några kroppsdelar på engelska.

Fler fördelar med plusmedlemskap