Talkamraterna med talhus

Annons
1
Treans talkamrater
Välj rätt addition, Flervalsfrågor Svår
2
Fyrans talkamrater
Välj rätt addition, Flervalsfrågor
3
Femmans talkamrater
Välj rätt addition, Flervalsfrågor
4
Treans talkamrater
Skriv, Frågor med fritextsvar
5
Fyrans talkamrater
Skriv, Frågor med fritextsvar
6
Femmans talkamrater
Skriv, Frågor med fritextsvar
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

En elev fick alla rätt på nivå 1. Treans talkamrater (Välj rätt addition).
2024-06-23 11:38 efter 31 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 6. Femmans talkamrater (Skriv).
2024-06-20 16:31 efter 38 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Treans talkamrater (Välj rätt addition).
2024-06-11 19:53 efter 30 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 6. Femmans talkamrater (Skriv).
2024-06-10 11:28 efter 48 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 5. Fyrans talkamrater (Skriv).
2024-06-10 11:27 efter 40 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 4. Treans talkamrater (Skriv).
2024-06-10 11:26 efter 33 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 3. Femmans talkamrater (Välj rätt addition).
2024-06-10 11:26 efter 29 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 2. Fyrans talkamrater (Välj rätt addition).
2024-06-10 11:25 efter 46 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 2. Fyrans talkamrater (Välj rätt addition).
2024-06-10 08:53 efter 23 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 2. Fyrans talkamrater (Välj rätt addition).
2024-06-10 08:52 efter 1 minuts spelande.
Annons

Öva på att skriva in additionen till talhuset som visas med bild.

Spelet Talkamraterna med talhus

Instruktioner till Talkamraterna med talhus

Här får du se en bild på ett talhus. Skriv in den rätta additionen i rutan nedanför.
Skriv först antalet röda rutor och sen de blåa rutorna, ex. 2+1=3. Om en färg saknas på bilden så skriver du siffran noll.
Obs! Inga mellanrum mellan tecknen!

1. Treans talkamrater (Välj rätt addition)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 4 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Fyrans talkamrater (Välj rätt addition)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 5 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Femmans talkamrater (Välj rätt addition)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 6 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Treans talkamrater (Skriv)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 4 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 4 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Fyrans talkamrater (Skriv)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 5 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 4 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Femmans talkamrater (Skriv)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 6 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 4 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Talkamraterna med talhus. Maximala antalet poäng (6 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 6 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Talkamraterna med talhus kan du totalt få 6 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Matematik
Målgrupp
Årskurs 1 - Årskurs 2
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2020-05-04
Publicerat online
2015-11-01
Unikt id
3275
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4
Totalt 52
5
33
4
3
3
7
2
3
1
6

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 2 kommentarer om detta kunskapsspel.

Anonym
12 februari 2022 11:51
jag tyckte det var lite svårt men jag klarade det.
S
Samuel
21 november 2018 12:03
Så braaaaaaaa!ochså roligt.

Fler fördelar med plusmedlemskap