Talhus och siffror

Annons
1
Talhus 1-10
Välj rätt tal, Flervalsfrågor
2
Talhus 1-10
Skriv talet, Frågor med fritextsvar
3
Talhus 1-10
Memory
4
Summan 1-5
Välj sätt summa, Flervalsfrågor
5
Summan 1-5
Skriv summan, Frågor med fritextsvar
6
Summan 6-10
Skriv summan, Frågor med fritextsvar
7
Summan 6-10
Skriv summan, Flervalsfrågor
Annons
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon fick alla rätt på nivå 2. Talhus 1-10 (Skriv talet).
12 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Talhus 1-10 (Välj rätt tal).
12 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Talhus 1-10 (Välj rätt tal).
21 timmar sedan efter 3 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Summan 1-5 (Välj sätt summa).
2024-03-17 21:56 efter 6 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Summan 1-5 (Skriv summan).
2024-03-17 21:55 efter 9 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 4. Summan 1-5 (Välj sätt summa).
2024-03-17 21:55 efter 40 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Talhus 1-10 (Skriv talet).
2024-03-17 21:54 efter 45 sekunders spelande.
Någon fick 26 drag på nivå 3. Talhus 1-10 (Memory).
2024-03-17 21:53 efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Talhus 1-10 (Välj rätt tal).
2024-03-17 21:51 efter 37 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 7. Summan 6-10 (Skriv summan).
2024-03-17 13:55 efter 1 minuts spelande.

Lär dig att snabbt se vilket talhus som hör ihop med vilket tal.

Spelet Talhus och siffror

Instruktioner till Talhus och siffror

Det är bra att lära sig att snabbt se vilket talhus som representerar vilket tal eller vilken siffra. Det är det här vi menar när vi säger att barnen ska kunna dela upp tal i talområdet 0-10.

Använd siffertangenterna eller välj rätt alternativ för att svara på frågan till bilden. På de högre nivåerna kan du även lära dig att se vilka talhus som tillsammans kan bilda olika tal.

1. Talhus 1-10 (Välj rätt tal)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 20 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Talhus 1-10 (Skriv talet)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 20 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 2 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Talhus 1-10 (Memory)

MemoryMemory - Nivån innehåller 10 par (bestående av ord som paras ihop med bilder) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Summan 1-5 (Välj sätt summa)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 12 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Summan 1-5 (Skriv summan)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 12 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 2 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Summan 6-10 (Skriv summan)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 35 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 2 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

7. Summan 6-10 (Skriv summan)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 35 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Talhus och siffror. Maximala antalet poäng (7 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 7 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Talhus och siffror kan du totalt få 7 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Matematik
Målgrupp
Förskoleklass - Årskurs 2
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2020-05-04
Publicerat online
2014-12-02
Unikt id
1505
Sparat av
10-20 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4
Totalt 135
5
89
4
10
3
9
2
5
1
22

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 1 kommentar om detta kunskapsspel.

A
anja15
26 januari 2015 23:55
Rolig och bra träning för att bli snabb på att känna igen talens talhus och sedan bli säker på addition och kunna se summorna snabbare och snabbare för varje gång.
Mest spelade
  1. Hänga gubbe
    Svenska
  2. Kodord
    Svenska
  3. Ordjakt
    Svenska
  4. Tangentbordsträning
    Dator och media
  5. Klockan
    Matematik
Annons
Annons

Fler fördelar med plusmedlemskap