Regelbundna verb

Annons
1
AR-verb, ändelser
memory
2
AR-verb, ändelser
Välj rätt verbalternativ, Flervalsfrågor Svår
3
ER-verb, ändelser
Skriv rätt verbböjning, Frågor med fritextsvar Svår
4
ER-verb, ändelser
Verbsök, Bokstavsbräde
5
IR-verb, ändelser
Välj rätt verbböjning, Flervalsfrågor
6
IR-verb, ändelser
Skriv rätt verbböjning, Frågor med fritextsvar Svår
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 2. AR-verb, ändelser (Välj rätt verbalternativ).
13 minuter sedan efter 16 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 2. AR-verb, ändelser (Välj rätt verbalternativ).
14 minuter sedan efter 50 sekunders spelande.
Någon fick 56 drag på nivå 1. AR-verb, ändelser (memory).
15 minuter sedan efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. AR-verb, ändelser (memory).
1 timme sedan efter 12 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. AR-verb, ändelser (memory).
1 timme sedan efter 13 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 6. IR-verb, ändelser (Skriv rätt verbböjning).
2 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 6. IR-verb, ändelser (Skriv rätt verbböjning).
2 timmar sedan efter 26 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 6. IR-verb, ändelser (Skriv rätt verbböjning).
2 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon fick ut alla orden på nivå 4. ER-verb, ändelser (Verbsök).
3 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. ER-verb, ändelser (Skriv rätt verbböjning).
3 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Annons

Övningar som syftar till att träna på AR, IR och ER-verb.

Spelet Regelbundna verb

Instruktioner till Regelbundna verb

Spelet syftar till att känna igen och träna på ändelser till de vanliga verben inom spanskan (AR,ER,IR-verb):

  1. AR-verb (verb som slutar på AR),
  2. ER-verb (verb som slutar på ER)
  3. IR-verb (verb som slutar på IR).

1. AR-verb, ändelser (memory)

MemoryMemory - Nivån innehåller 10 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. AR-verb, ändelser (Välj rätt verbalternativ)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på spanska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. ER-verb, ändelser (Skriv rätt verbböjning)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. ER-verb, ändelser (Verbsök)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 6 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som enradiga ord och de listas med dolda bokstäver bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla efterfrågade orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. IR-verb, ändelser (Välj rätt verbböjning)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 6 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på spanska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. IR-verb, ändelser (Skriv rätt verbböjning)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 6 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Regelbundna verb. Maximala antalet poäng (6 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 6 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Regelbundna verb kan du totalt få 6 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Spanska
Målgrupp
Årskurs 6 - Gymnasiet
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2023-11-17
Publicerat online
2019-10-10
Unikt id
10254
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.5
Totalt 280
5
138
4
32
3
19
2
16
1
75

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 1 kommentar om detta kunskapsspel.

Anonym
18 april 2021 13:14
Min pappa är spansk så det går rätt så bra för mig. För de som håller på att lära sig spanska verb rekommenderar jag det här spelet.

Fler fördelar med plusmedlemskap