Oregelbundna spanska verb

Annons
1
Empezar, estar etc.
Välj rätt verbändelser, Flervalsfrågor Svår
2
Ser, Tener, Querer
Välj rätt verbändelse, Flervalsfrågor
3
Empezar, estar etc.
Länka ihop
4
Ser, Tener, Querer
Länka ihop
5
Empezar, estar etc.
Skriv rätt verb, Frågor med fritextsvar
6
Ser, Tener, Querer
Skriv rätt verb, Frågor med fritextsvar
7
Ordsök med blandade verb
Bokstavsbräde
Annons
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 3. Empezar, estar etc. (Länka ihop).
2024-05-17 11:58 efter 6 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Ser, Tener, Querer (Välj rätt verbändelse).
2024-05-17 11:51 efter 59 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Empezar, estar etc. (Välj rätt verbändelser).
2024-05-17 11:42 efter 31 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Empezar, estar etc. (Välj rätt verbändelser).
2024-05-17 11:42 efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Empezar, estar etc. (Välj rätt verbändelser).
2024-05-17 11:41 efter 30 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Empezar, estar etc. (Välj rätt verbändelser).
2024-05-17 11:40 efter 47 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Empezar, estar etc. (Välj rätt verbändelser).
2024-05-17 11:39 efter 38 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Empezar, estar etc. (Välj rätt verbändelser).
2024-05-17 11:38 efter 42 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Empezar, estar etc. (Välj rätt verbändelser).
2024-05-17 11:37 efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Empezar, estar etc. (Välj rätt verbändelser).
2024-05-17 11:36 efter 3 minuters spelande.

Spel som syftar till att träna vanligt förekommande oregelbundna verb.

Spelet Oregelbundna spanska verb

Instruktioner till Oregelbundna spanska verb

Spelet syftar till att träna elevers förståelse och tillämpning av några vanligt förekommande oregelbundna verb.

1. Empezar, estar etc. (Välj rätt verbändelser)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 12 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på spanska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Ser, Tener, Querer (Välj rätt verbändelse)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på spanska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Empezar, estar etc. (Länka ihop)

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 12 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 10 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på spanska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Ser, Tener, Querer (Länka ihop)

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 10 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på spanska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Empezar, estar etc. (Skriv rätt verb)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 12 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Frågorna har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Ser, Tener, Querer (Skriv rätt verb)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 9 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Frågorna har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

7. Ordsök med blandade verb

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 10 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som enradiga ord och de listas med dolda bokstäver bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla efterfrågade orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Oregelbundna spanska verb. Maximala antalet poäng (7 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 7 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Oregelbundna spanska verb kan du totalt få 7 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Spanska
Målgrupp
Årskurs 6 - Gymnasiet
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2023-11-17
Publicerat online
2019-10-13
Unikt id
10268
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4.2
Totalt 13
5
7
4
4
3
1
2
0
1
1

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap