Spanska verb

Annons
1
Verb
Välj spanskt ord, Flervalsfrågor Svår
2
Oregelbundna verb
Välj spanska orden, Flervalsfrågor Svår
3
Verb
Skriv spanskt ord, Frågor med fritextsvar Svår
4
Oregelbundna verb
Skriv spanska orden, Frågor med fritextsvar Svår
5
Para ihop verb
Svenska - spanska, Memory
6
Para ihop oregelbundna verb
Svenska -spanska, Memory
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Verb (Välj spanskt ord).
6 minuter sedan efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Verb (Välj spanskt ord).
13 minuter sedan efter 2 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Verb (Välj spanskt ord).
13 minuter sedan efter 6 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Verb (Välj spanskt ord).
13 minuter sedan efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Verb (Välj spanskt ord).
15 minuter sedan efter 2 minuters spelande.
Någon fick 25 drag på nivå 5. Para ihop verb (Svenska - spanska).
17 minuter sedan efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Para ihop verb (Svenska - spanska).
19 minuter sedan efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Verb (Välj spanskt ord).
19 minuter sedan efter 1 minuts spelande.
Någon fick 24 drag på nivå 5. Para ihop verb (Svenska - spanska).
20 minuter sedan efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Verb (Skriv spanskt ord).
22 minuter sedan efter 2 minuters spelande.
Annons

Öva dig på flera olika spanska verb i detta kunskapsspel.

Spelet Spanska verb

Instruktioner till Spanska verb

Det finns tusentals spanska verb, men vissa är betydligt viktigare än andra. Vet du hur man ska böja och använda de vanligaste spanska verben? Man måste tänka på att alla verb har olika böjningar för, jag, du, han/hon osv. I detta spel tränar eleven på att kunna flera olika spanska verb - både regelbundna och oregelbundna.

1. Verb (Välj spanskt ord)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Oregelbundna verb (Välj spanska orden)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 15 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Verb (Skriv spanskt ord)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 4 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Oregelbundna verb (Skriv spanska orden)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 15 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 4 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Para ihop verb (Svenska - spanska)

MemoryMemory - Nivån innehåller 10 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Para ihop oregelbundna verb (Svenska -spanska)

MemoryMemory - Nivån innehåller 15 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 15 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Spanska verb. Maximala antalet poäng (6 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 6 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Spanska verb kan du totalt få 6 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Spanska
Målgrupp
Årskurs 7 - Årskurs 9
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2020-04-03
Publicerat online
2016-03-22
Unikt id
4276
Sparat av
10-20 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.8
Totalt 919
5
536
4
91
3
55
2
24
1
213

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 8 kommentarer om detta kunskapsspel.

S
snow
6 januari 2022 21:20
Massa kommentarer om att bokstäver ej finns i svenska alfabetet. Man trycket på t.ex "a" och på ´´ samtidigt, då blir det á, (pst tryck på först ´´ sen på "a" snabbt.
V
vee
6 december 2020 15:29
Aa, jag rekomenderar detta om man KAN spanska verb, och vill BARA REPETERA dem.
J
juliano1054673884
8 april 2020 10:11
mer spansk tack jag älska spanska så jag vill ha mer
J
j.
3 april 2020 07:51
Det är ju spanska, inte musik. Varför heter då del 4 "Orgelbundna verb"?
M
Mats
16 mars 2020 11:14
Det gick inte att skriva rätt. Tex tocais eftersom man skall ha en bokstav som inte finns i det svenska alfabetet. I övrigt bra.
S
salim king
2 mars 2020 18:04
det var bra man lär
sig mycket.
A
ao
25 februari 2020 09:36
litt svårt men bra å lärande
G
Greta Thunberg
7 februari 2020 09:16
Detta spel var roligt och även lärande

Fler fördelar med plusmedlemskap