Regelbundna verb presens (-ar)

Annons
1
Verbet hablar
Spanska till svenska, välj, Flervalsfrågor
2
Verbet hablar
Spanska - svenska, länka ihop
3
Verbet hablar
Spanska - svenska, skriv, Frågor med fritextsvar
4
Personliga pronomen
svenska - spanska, memory
5
Personliga pronomen
svenska - spanska, länka ihop
6
Cantar och saltar
spanska till svenska, memory
7
Cantar och saltar
Spanska - svenska, länka ihop
8
Grammatiska ord
Skriv svaret, Frågor med fritextsvar Svår
Annons
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon fick alla rätt på nivå 1. Verbet hablar (Spanska till svenska, välj).
2024-06-09 20:28 efter 39 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Verbet hablar (Spanska till svenska, välj).
2024-06-09 20:27 efter 39 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Verbet hablar (Spanska till svenska, välj).
2024-06-09 20:27 efter 39 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Verbet hablar (Spanska till svenska, välj).
2024-06-09 20:26 efter 41 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Verbet hablar (Spanska till svenska, välj).
2024-06-09 20:25 efter 43 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Verbet hablar (Spanska till svenska, välj).
2024-06-09 20:24 efter 1 minuts spelande.
Någon fick 103 drag på nivå 4. Personliga pronomen (svenska - spanska, memory).
2024-06-05 12:03 efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Verbet hablar (Spanska - svenska, skriv).
2024-06-05 12:01 efter 48 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Verbet hablar (Spanska - svenska, länka ihop).
2024-06-05 12:01 efter 32 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Verbet hablar (Spanska till svenska, välj).
2024-06-05 12:00 efter 38 sekunders spelande.

Här kan du öva på personliga pronomen och ändelser på regelbundna -ar-verb på spanska.

Spelet Regelbundna verb presens (-ar)

Instruktioner till Regelbundna verb presens (-ar)

Övningar för att lära sig eller repetera personliga pronomen på spanska samt böja regelbundna verb i presens indikativ på spanska.

1. Verbet hablar (Spanska till svenska, välj)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 6 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Verbet hablar (Spanska - svenska, länka ihop)

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 6 frågor och alla tränas varje spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 6 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Verbet hablar (Spanska - svenska, skriv)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 6 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Personliga pronomen (svenska - spanska, memory)

MemoryMemory - Nivån innehåller 10 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Personliga pronomen (svenska - spanska, länka ihop)

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 10 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Cantar och saltar (spanska till svenska, memory)

MemoryMemory - Nivån innehåller 14 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord), men det visas max 10 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

7. Cantar och saltar (Spanska - svenska, länka ihop)

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 14 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 10 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

8. Grammatiska ord (Skriv svaret)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 3 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Regelbundna verb presens (-ar). Maximala antalet poäng (8 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 8 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Regelbundna verb presens (-ar) kan du totalt få 8 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Spanska
Målgrupp
Årskurs 6 - Årskurs 7
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2022-09-14
Publicerat online
2019-11-13
Unikt id
10433
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.3
Totalt 231
5
105
4
24
3
13
2
5
1
84

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap