Regelbundna verb i perfekt

Annons
1
Dåtid
Bokstavsbräde
2
Perfektum
Flervalsfrågor
3
Har
Frågor med fritextsvar
4
Supinum
Gissa ord
5
Vilket ord saknas?
Lucktext Svår
6
Vad passar ihop?
Länka ihop
7
Regelbundna verb
Memory
8
Ord med -ieren
Flervalsfrågor
9
Ord som för extra -e
Frågor med fritextsvar
10
Ord med be-, ent-, ge-, er-
ver- & zer-, Frågor med fritextsvar
Annons
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 5. Vilket ord saknas?.
9 timmar sedan efter 18 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Perfektum.
9 timmar sedan efter 54 sekunders spelande.
Någon fick ut alla orden på nivå 1. Dåtid.
15 timmar sedan efter 5 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Vilket ord saknas?.
2023-01-25 15:34 efter 4 minuters spelande.
Någon fick 3 missar på nivå 4. Supinum.
2023-01-25 15:30 efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Har.
2023-01-25 15:29 efter 43 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Perfektum.
2023-01-25 15:28 efter 41 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Dåtid.
2023-01-25 15:27 efter 5 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Perfektum.
2023-01-25 14:32 efter 3 sekunders spelande.
Någon fick 0 missar på nivå 4. Supinum.
2023-01-25 07:24 efter 10 sekunders spelande.

Lär dig verb i perfekt på tyska och träna samtidigt på verbet "haben".

Spelet Regelbundna verb i perfekt

Instruktioner till Regelbundna verb i perfekt

Lär dig verb i perfekt på tyska, bara de regelbundna, tex spielen - gespielt.

Dock även undantag som:

1. Ord som slutar på -d, -t, -n, -m får extra -e, tex baden - gebadet

2. Ord som slutar på -ieren får ett -t i slutet, tex infomieren – informiert

3. Ord som börjar med ent-, ge-, ver-, zer-, be- får ett -t i slutet, tex besuchen – besucht

Samtidigt får du träna på verbet "haben".

Nivå 1

BokstavsbrädeBokstavsbräde - På varje nivå får du upp till tio ord som skall hittas på ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät. Du ska dra med muspekaren eller med fingret tills det eftersökta ordet hittas. Du får hitta orden i vilken ordning du själv vill. När du hittat alla ord får du ett kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Avbryt. Spelskaparen har valt hur orden skall placeras på brädet, vilket kan vara läsbara ord, enradiga ord, krökta ord eller svårlästa ord. Dessutom kan spelskaparen ha valt att listan med de efterfrågade orden ska ha omkastade bokstäver i orden. Då bör du börja med att kasta om dem tills du hittar det rätta ordet som du sen får markera på brädet. Ibland visas det en ledtråd istället för ordet i listan och ibland visas bara maskerade bokstäver.

Nivå 2, 8

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bilder, video och ljud. Till varje fråga får du två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för dig att hitta det rätta svaret. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 3, 9 till 10

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bild, video och ljud. Du måste skriva det rätta svaret själv. Om du skriver fel får du försöka igen tills du hittar det sökta ordet eller meningen. När du listat ut det rätta svaret får du kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Ge upp - då visas det rätta svaret på den uppgiften. Du kan sedan fortsätta till nästa uppgift, men får inga kunskapspoäng för den spelomgången.

Spelskaparen kan ha tillåtit dig att få feedback på det du skriver. Det syns i så fall genom att textrutan du skriver i blir röd eller grön, allt eftersom du skriver. Spelskaparen har också valt om det du skriver är skiftlägeskänsligt, dvs om det är viktigt med stora och små bokstäver. Detta kan också skifta mellan nivåerna och det märker du när du spelar en nivå. Du kan vara begränsad till att skriva eller stava fel 0-4 gånger per fråga, sedan klassas frågan som felaktigt besvarad.

Nivå 4

Gissa ordGissa ord - Här gäller det att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver i alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så smäller en ballong eller så brister ett hjärta. Klarar du att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla ballonger / hjärtan tar slut har du vunnit. Ibland finns det ledtrådar som hjälper dig att gissa ordet och ibland behöver du klara spelnivån inom en viss tid.

Nivå 5

LucktextLucktext - I spelet får du se en text där vissa ord eller siffror tagits bort. Dessa har ersatts med fält där du antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken efter fältet - om du klickar på frågetecknet så visas en ledtråd. En lucktext kräver oftast att du förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Ibland får du skriva fel maximalt tre gånger per fråga. På fjärde försöket klassas frågan som felaktigt besvarad.

Nivå 6

Länka ihopLänka ihop - På varje nivå får du upp till 10 frågor i färgade rutor med eller utan bild, video och ljud. Du ska sedan länka ihop de rutorna med det mest passande svaret bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Om du länkat fel vid rättning får du ibland försöka igen tills du hittar den rätta vita rutan. Spelskaparen har bestämt hur många chanser du får på varje nivå och det märker du när du börjar spela en nivå. När du länkat alla rutor rätt får du kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren och du får försöka igen.

Nivå 7

MemoryMemory - Det gäller att hitta de två kort som hör ihop. Ibland är det likadana kort och ibland är det olika kort som hör ihop, vilket beror på hur detta memory skapats. Spelomgången är klar när alla kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Regelbundna verb i perfekt. Maximala antalet poäng (10 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 10 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Regelbundna verb i perfekt kan du totalt få 10 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Annons

Mer från spelskaparen

Ytterligare spelinformation

Ämne
Tyska
Målgrupp
Årskurs 7 - Gymnasiet
Övar
Perfekt Verb Regelbundna Haben
Spelskapare
En användare (id 216423)
Uppdaterat
2022-05-25
Publicerat online
2022-05-24
Unikt id
15423
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3
Totalt 17
5
8
4
0
3
1
2
0
1
8

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap