Tyska: Prepositioner med ackusativ

Annons
1
Nivå 1
memory
2
Nivå 2
Välj rätt, Flervalsfrågor
3
Nivå 3 - bestämd artikel
Lucktext Svår
4
Nivå 4
Para ihop, Länka ihop
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 3. Nivå 3 - bestämd artikel (Lucktext).
4 timmar sedan efter 28 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Nivå 2 (Välj rätt).
4 timmar sedan efter 38 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Nivå 2 (Välj rätt).
4 timmar sedan efter 39 sekunders spelande.
Någon fick 41 drag på nivå 1. Nivå 1 (memory).
4 timmar sedan efter 3 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Nivå 4 (Para ihop).
4 timmar sedan efter 4 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Nivå 4 (Para ihop).
4 timmar sedan efter 29 sekunders spelande.
En elev fick 42 drag på nivå 1. Nivå 1 (memory).
7 timmar sedan efter 4 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 2. Nivå 2 (Välj rätt).
7 timmar sedan efter 58 sekunders spelande.
En elev fick 24 drag på nivå 1. Nivå 1 (memory).
7 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Nivå 4 (Para ihop).
9 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Annons

Träna prepositioner som styr ackusativ, få rätt bestämd och obestämd artikel.

Spelet Tyska: Prepositioner med ackusativ

Instruktioner till Tyska: Prepositioner med ackusativ

Träna prepositionerna i tyskan som styr ackusativ, få rätt bestämd och obestämd artikel i meningar. Tänk särskilt på att de maskulina formerna är speciella.

1. Nivå 1 (memory)

MemoryMemory - Nivån innehåller 10 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Nivå 2 (Välj rätt)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 5 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Nivå 3 - bestämd artikel (Lucktext)

LucktextLucktext - Nivån innehåller 1 lucktext. I spelet får eleven 1 uppgift med texter där vissa ord eller tal dolts. Dessa ord eller tal har ersatts med fält där eleven antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken ? efter fältet - om spelaren klickar på det så visas en ledtråd till vad som efterfrågas. Eleven har 3 försök på sig att skriva rätt ord i spelets luckor. En lucktext kräver oftast att läsaren förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Det finns ingen tidsgräns. När eleven fyllt i alla luckor rätt har spelomgången klarats. Är någon lucka för svår går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vad som ska stå i alla luckor - och spelaren får försöka klara lucktexten igen.

4. Nivå 4 (Para ihop)

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 8 frågor och alla tränas varje spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 8 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Tyska: Prepositioner med ackusativ. Maximala antalet poäng (4 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 4 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Tyska: Prepositioner med ackusativ kan du totalt få 4 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Mer från spelskaparen

Ytterligare spelinformation

Ämne
Tyska
Målgrupp
Årskurs 7 - Gymnasiet
Spelskapare
En användare (id 283159)
Uppdaterat
2022-10-12
Publicerat online
2022-10-12
Unikt id
15808
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

2.2
Totalt 10
5
3
4
0
3
0
2
0
1
7

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap