Kartkunskap i Europa

Annons
1
Europas huvudstäder #1
Frågor med fritextsvar Svår
2
Europas huvudstäder #2
Frågor med fritextsvar Svår
3
Placera staden
Flervalsfrågor Svår
4
Platsers förhållanden
Flervalsfrågor Svår
5
Para ihop plats med land
Memory
6
Sevärdheter
Frågor med fritextsvar Svår
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 2. Europas huvudstäder #2.
1 timme sedan efter 40 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Europas huvudstäder #2.
1 timme sedan efter 28 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Europas huvudstäder #2.
1 timme sedan efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Europas huvudstäder #1.
1 timme sedan efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Europas huvudstäder #1.
1 timme sedan efter 5 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Europas huvudstäder #1.
2023-09-22 17:26 efter 3 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Europas huvudstäder #1.
2023-09-22 09:58 efter 5 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Europas huvudstäder #2.
2023-09-22 09:57 efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Europas huvudstäder #2.
2023-09-22 09:37 efter 3 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Europas huvudstäder #2.
2023-09-22 09:37 efter 3 minuters spelande.
Annons

Här kan du testa dina kunskaper om Europas karta på olika sätt.

Spelet Kartkunskap i Europa

Instruktioner till Kartkunskap i Europa

Här kan du träna på vad du kan om Europas huvudstäder, natur och andra viktiga platser - hur de förhåller sig till varandra och i vilka länder du hittar dem.

1. Europas huvudstäder #1

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 2 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Europas huvudstäder #2

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 15 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 2 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Placera staden

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Platsers förhållanden

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 13 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 1 hjärta (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Para ihop plats med land

MemoryMemory - Nivån innehåller 15 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 15 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Sevärdheter

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Kartkunskap i Europa. Maximala antalet poäng (6 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 6 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Kartkunskap i Europa kan du totalt få 6 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Mer från spelskaparen

Ekonomi
Samhällskunskap
Häng med i buddhismen
Religionskunskap
Issäkerhet
Idrott och hälsa
Kost och hälsa (Idrott)
Idrott och hälsa
Kunskap om kristendom
Religionskunskap
Häng med i hinduismen
Religionskunskap

Ytterligare spelinformation

Ämne
Geografi
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 6
Övar
Europa Kartkunskap Karta
Spelskapare
En användare (id 114472)
Uppdaterat
2020-05-18
Publicerat online
2020-05-12
Unikt id
11552
Sparat av
10-20 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.8
Totalt 283
5
164
4
34
3
14
2
13
1
58

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 2 kommentarer om detta kunskapsspel.

Anonym
26 april 2021 19:50
Det här är ganska roliga nivåer tycker jag.
W
Wof lover
6 juni 2020 16:20
Jag tycker om det här spelet jag rekommenderar det här.
Topplista denna vecka
 1. Hänga gubbe
  Svenska
 2. Ordjakt
  Svenska
 3. Kodord
  Svenska
 4. Tangentbordsträning
  Dator och media
 5. Multiplikation
  Matematik
Annons

Fler fördelar med plusmedlemskap