Huvudstäder i Europa

Annons
1
Huvudstäder
3 missar ok, Bildmarkeringar Svår
2
Huvudstäder
2 minuter, Bildmarkeringar Svår
3
Huvudstäder
60 sekunder, Bildmarkeringar Svår
4
Huvudstäder
30 sekunder, Bildmarkeringar Svår
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 2. Huvudstäder (2 minuter).
13 minuter sedan efter 21 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Huvudstäder (3 missar ok).
14 minuter sedan efter 60 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Huvudstäder (30 sekunder).
4 timmar sedan efter 24 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Huvudstäder (3 missar ok).
4 timmar sedan efter 3 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Huvudstäder (3 missar ok).
4 timmar sedan efter 13 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Huvudstäder (3 missar ok).
4 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Huvudstäder (3 missar ok).
14 timmar sedan efter 3 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Huvudstäder (3 missar ok).
14 timmar sedan efter 8 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Huvudstäder (3 missar ok).
14 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Huvudstäder (3 missar ok).
14 timmar sedan efter 3 minuters spelande.
Annons

Lär dig vad huvudstäderna heter i de europeiska länderna och var de ligger på en karta.

Spelet Huvudstäder i Europa

Instruktioner till Huvudstäder i Europa

I detta spel får du träna huvudstäder i Europa. Du får en europakarta och ska där markera var varje huvudstad ligger på kartan.

1. Huvudstäder (3 missar ok)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 40 bildfrågor, men det visas max 10 bildfrågor per spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har 3 försök på sig på varje bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Huvudstäder (2 minuter)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 40 bildfrågor, men det visas max 10 bildfrågor per spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har endast ett försök på sig per bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Tidsgränsen för att klara varje spelomgång är 2 minuter (120 sekunder). När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Huvudstäder (60 sekunder)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 40 bildfrågor, men det visas max 10 bildfrågor per spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har endast ett försök på sig per bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Tidsgränsen för att klara varje spelomgång är 60 sekunder (60 sekunder). När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Huvudstäder (30 sekunder)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 40 bildfrågor, men det visas max 10 bildfrågor per spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har endast ett försök på sig per bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Tidsgränsen för att klara varje spelomgång är 30 sekunder (30 sekunder). När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Huvudstäder i Europa. Maximala antalet poäng (4 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 4 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Huvudstäder i Europa kan du totalt få 4 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Geografi
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 6
Övar
Huvudstäder Europa Karta
Spelskapare
Elevspel
Uppdaterat
2017-05-07
Publicerat online
2017-05-05
Unikt id
6714
Sparat av
10-20 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4,1
Totalt 337
5
229
4
24
3
25
2
11
1
48

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 5 kommentarer om detta kunskapsspel.

D
Daniel Lind
21 november 2022 08:35
Tobias: Tack för din feedback. Ja, det är en svår nivå, men vi har en helt ok felprocent på den nivån så det verkar vara en lagom svår nivå jämfört med nivån innan. Fortsätt öva så sitter det kanske snart :)
T
Tobias
19 november 2022 17:15
Sista nivån på 30 sekunder Europas huvudstäder är dåligt anpassad för att köra på surfplatta, eftersom det är för lätt att trycka fel då städerna ligger så nära varandra. Även svårt att hinna med att flytta musen med datorversion, då tiden är knapp. Dvs det är inte pga kunskapsnivån eller snabbhet i hjärnan man kan misslyckas med den nivån utan pga svårighet att trycka rätt eller flytta musen tillräckligt snabbt.
M
mammacita senorita
10 november 2022 11:22
jag tyckte att det ar väldigt lärorikt ja
:
:)
19 oktober 2022 11:04
Detta är ett jätteroligt och lärorikt spel!
H
Hej
26 mars 2019 16:35
Bra om man har Eouropa prov

Fler fördelar med plusmedlemskap