Länder i Afrika

Annons
1
Norra Afrika
3 missar ok, Bildmarkeringar Svår
2
Södra Afrika
3 missar ok, Bildmarkeringar Svår
3
Norra Afrika
2 minuter, Bildmarkeringar Svår
4
Södra Afrika
2 minuter, Bildmarkeringar Svår
5
Norra Afrika
60 sekunder, Bildmarkeringar Svår
6
Södra Afrika
60 sekunder, Bildmarkeringar Svår
7
Norra Afrika
30 sekunder, Bildmarkeringar Svår
8
Södra Afrika
30 sekunder, Bildmarkeringar Svår
Annons
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

En elev hade problem på nivå 1. Norra Afrika (3 missar ok).
2 timmar sedan efter 3 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Norra Afrika (3 missar ok).
10 timmar sedan efter 53 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Norra Afrika (3 missar ok).
10 timmar sedan efter 51 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Norra Afrika (3 missar ok).
10 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Södra Afrika (3 missar ok).
10 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Norra Afrika (3 missar ok).
10 timmar sedan efter 46 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Södra Afrika (3 missar ok).
2024-04-13 16:24 efter 59 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Södra Afrika (3 missar ok).
2024-04-13 16:23 efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Norra Afrika (3 missar ok).
2024-04-13 16:22 efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Norra Afrika (3 missar ok).
2024-04-13 16:19 efter 2 minuters spelande.

Öva på länderna i Afrika på en karta. Träna ländernas namn och var de är placerade geografiskt.

Spelet Länder i Afrika

Instruktioner till Länder i Afrika

Afrika är jordens näst största kontinent och i detta spel får du träna på 55 länder i Afrika. Spelet är uppdelat i norra Afrika och södra Afrika och varje ny nivå innebär ökad svårighetsgrad.

1. Norra Afrika (3 missar ok)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 31 bildfrågor, men det visas max 10 bildfrågor per spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har 3 försök på sig på varje bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Södra Afrika (3 missar ok)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 24 bildfrågor, men det visas max 10 bildfrågor per spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har 3 försök på sig på varje bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Norra Afrika (2 minuter)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 31 bildfrågor, men det visas max 10 bildfrågor per spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har endast ett försök på sig per bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Tidsgränsen för att klara varje spelomgång är 2 minuter (120 sekunder). När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Södra Afrika (2 minuter)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 24 bildfrågor, men det visas max 10 bildfrågor per spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har endast ett försök på sig per bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Tidsgränsen för att klara varje spelomgång är 2 minuter (120 sekunder). När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Norra Afrika (60 sekunder)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 31 bildfrågor, men det visas max 10 bildfrågor per spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har endast ett försök på sig per bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Tidsgränsen för att klara varje spelomgång är 60 sekunder (60 sekunder). När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Södra Afrika (60 sekunder)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 24 bildfrågor, men det visas max 10 bildfrågor per spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har endast ett försök på sig per bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Tidsgränsen för att klara varje spelomgång är 60 sekunder (60 sekunder). När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

7. Norra Afrika (30 sekunder)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 31 bildfrågor, men det visas max 10 bildfrågor per spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har endast ett försök på sig per bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Tidsgränsen för att klara varje spelomgång är 30 sekunder (30 sekunder). När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

8. Södra Afrika (30 sekunder)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 24 bildfrågor, men det visas max 10 bildfrågor per spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har endast ett försök på sig per bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Tidsgränsen för att klara varje spelomgång är 30 sekunder (30 sekunder). När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Länder i Afrika. Maximala antalet poäng (8 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 8 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Länder i Afrika kan du totalt få 8 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Geografi
Målgrupp
Årskurs 4 - Gymnasiet
Spelskapare
Elevspel
Uppdaterat
2017-05-04
Publicerat online
2017-05-04
Unikt id
6709
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4.4
Totalt 251
5
183
4
33
3
5
2
2
1
28

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 9 kommentarer om detta kunskapsspel.

Anonym
18 maj 2022 13:13
de är bra spel men jag undrar varför blir det svårare ock svårare?
P
Pito
28 april 2021 10:54
jätte bra spel att lära sig afrikas länder
E
Emil
14 april 2021 13:46
Bra sätt att lära sig "Afrika-kartan" på. Bra utvecklat.
V
Vincent
30 november 2020 10:35
Den är uppdaterad som tur. Rätt så skönt
E
Daniel Lind
25 januari 2020 10:33
bruh: Tack för din feedback, men jag dubbelkollade nyss detta geografispel och Zimbabwe och Zambia är så sina rätta platser i Afrika på kartan.
B
bruh
24 januari 2020 22:13
Du har lagt Zambia och Zimbabwe i fel plats! men annars bra
E
Eric
8 januari 2020 16:18
Svårt men väldigt kul!
M
malek
10 oktober 2017 20:01
den var jätte bra.och man lär sig vart länderna ligger.och om man ska ha läxförhör då vet man vart dem ligger.
M
matilda123
14 september 2017 18:43
jag tycker det är et bra sätt att lära sig

Fler fördelar med plusmedlemskap