Sagoinspirerade ord

Annons
1
Sagoinspirerade ord
Engelska - svenska, välj, Flervalsfrågor Svår
2
Sagoinspirerade ord
Svenska - engelska, Välj, Flervalsfrågor Svår
3
Sagoinspirerade ord
Engelska - svenska, skriv, Frågor med fritextsvar Svår
4
Sagoinspirerade ord
Svenska - engelska, skriv, Frågor med fritextsvar Svår
5
Hitta orden
Ordfläta, Bokstavsbräde
6
Gissa engelska orden
Svenska ledtrådar, Gissa ord
7
Sagoinspirerade ord
Para ihop översättningar, Memory
Annons
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Sagoinspirerade ord (Engelska - svenska, välj).
6 timmar sedan efter 13 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 3. Sagoinspirerade ord (Engelska - svenska, skriv).
7 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 2. Sagoinspirerade ord (Svenska - engelska, Välj).
7 timmar sedan efter 50 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 2. Sagoinspirerade ord (Svenska - engelska, Välj).
7 timmar sedan efter 16 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 2. Sagoinspirerade ord (Svenska - engelska, Välj).
7 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 1. Sagoinspirerade ord (Engelska - svenska, välj).
7 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Sagoinspirerade ord (Engelska - svenska, välj).
7 timmar sedan efter 20 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Sagoinspirerade ord (Engelska - svenska, välj).
7 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Sagoinspirerade ord (Svenska - engelska, Välj).
8 timmar sedan efter 13 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Sagoinspirerade ord (Svenska - engelska, skriv).
2023-02-02 13:44 efter 1 minuts spelande.

Öva på sago-inspirerade ord om och om igen på engelska tills du lärt dig dem.

Spelet Sagoinspirerade ord

Instruktioner till Sagoinspirerade ord

Träna på sago-inspirerade ord om och om igen på engelska tills du lärt dig dem för att förstå temat "sagor" på engelska. Det finns 20 ord som du kommer stöta på när du läser klassikerna som "De tre små grisarna" och "Rödluvan och vargen".

Nivå 1 till 2

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bilder, video och ljud. Till varje fråga får du två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för dig att hitta det rätta svaret. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 3 till 4

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bild, video och ljud. Du måste skriva det rätta svaret själv. Om du skriver fel får du försöka igen tills du hittar det sökta ordet eller meningen. När du listat ut det rätta svaret får du kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Ge upp - då visas det rätta svaret på den uppgiften. Du kan sedan fortsätta till nästa uppgift, men får inga kunskapspoäng för den spelomgången.

Spelskaparen kan ha tillåtit dig att få feedback på det du skriver. Det syns i så fall genom att textrutan du skriver i blir röd eller grön, allt eftersom du skriver. Spelskaparen har också valt om det du skriver är skiftlägeskänsligt, dvs om det är viktigt med stora och små bokstäver. Detta kan också skifta mellan nivåerna och det märker du när du spelar en nivå. Du kan vara begränsad till att skriva eller stava fel 0-4 gånger per fråga, sedan klassas frågan som felaktigt besvarad.

Nivå 5

BokstavsbrädeBokstavsbräde - På varje nivå får du upp till tio ord som skall hittas på ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät. Du ska dra med muspekaren eller med fingret tills det eftersökta ordet hittas. Du får hitta orden i vilken ordning du själv vill. När du hittat alla ord får du ett kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Avbryt. Spelskaparen har valt hur orden skall placeras på brädet, vilket kan vara läsbara ord, enradiga ord, krökta ord eller svårlästa ord. Dessutom kan spelskaparen ha valt att listan med de efterfrågade orden ska ha omkastade bokstäver i orden. Då bör du börja med att kasta om dem tills du hittar det rätta ordet som du sen får markera på brädet. Ibland visas det en ledtråd istället för ordet i listan och ibland visas bara maskerade bokstäver.

Nivå 6

Gissa ordGissa ord - Här gäller det att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver i alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så smäller en ballong eller så brister ett hjärta. Klarar du att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla ballonger / hjärtan tar slut har du vunnit. Ibland finns det ledtrådar som hjälper dig att gissa ordet och ibland behöver du klara spelnivån inom en viss tid.

Nivå 7

MemoryMemory - Det gäller att hitta de två kort som hör ihop. Ibland är det likadana kort och ibland är det olika kort som hör ihop, vilket beror på hur detta memory skapats. Spelomgången är klar när alla kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Sagoinspirerade ord. Maximala antalet poäng (7 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 7 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Sagoinspirerade ord kan du totalt få 7 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

A good spot
Engelska
Have a smoothie!
Engelska
Matord
Engelska
The Rose Parade
Engelska
The Party
Engelska
Hockey crazy
Engelska
Annons

Ytterligare spelinformation

Ämne
Engelska
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 6
Övar
Glosor Sagor Stava
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2020-02-07
Publicerat online
2017-03-12
Unikt id
6379
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3,9
Totalt 59
5
34
4
8
3
3
2
5
1
9

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 5 kommentarer om detta kunskapsspel.

A
Alicia persson
21 april 2020 10:40
Jag tycker den är bra super bra jag älskar elevspel min favorit
J
Jamie
23 mars 2020 10:32
Hej Jag Tyckte Om Den
D
Daniel Lind
7 februari 2020 13:58
sarah och Sara: Nu har vi lagt till flera nya nivåer. De första nivåerna, som är nya, är betydligt lättare än de var förut och de på högre nivå är lite svårare. När du klarat de lättare blir det lättare att förstå vilka ord som efterfrågas på de svårare nivåerna, eftersom det är samma ordlista som används i alla nivåer. Tack för feedback!
S
sarah
21 januari 2020 18:53
Jag tycker inte om när man ka översätta till svenska. T.ex när det var "because" så försökte jag skriva " för att". Men det var fel. Ni borde ha fler alternativ som är rätt. Man kan nog inte fatta vad jag har skrivit men jag hoppas ni förstår. Hoppas ni ändrar detta snart
S
Sara
29 april 2019 20:23
Det var kul men lite svårt .

Fler fördelar med plusmedlemskap