K-ljudet före t

Annons
1
Hitta orden
lätt, Bokstavsbräde
2
Hitta orden
medel, Bokstavsbräde
3
Hitta orden
svår, Bokstavsbräde
4
Välj rätt stavning
Flervalsfrågor
5
Stava orden korrekt
Frågor med fritextsvar Svår
6
Gissa ordet
lätt Svår
7
Gissa ordet
svår Svår
8
Vilket ord?
Mastermind Svår
Annons
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

En elev fick 2 missar på nivå 7. Gissa ordet (svår).
10 timmar sedan efter 17 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 7. Gissa ordet (svår).
10 timmar sedan efter 7 sekunders spelande.
En elev fick 3 missar på nivå 6. Gissa ordet (lätt).
10 timmar sedan efter 16 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 6. Gissa ordet (lätt).
10 timmar sedan efter 11 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 6. Gissa ordet (lätt).
10 timmar sedan efter 25 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 6. Gissa ordet (lätt).
10 timmar sedan efter 10 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 6. Gissa ordet (lätt).
10 timmar sedan efter 19 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 6. Gissa ordet (lätt).
10 timmar sedan efter 18 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 6. Gissa ordet (lätt).
10 timmar sedan efter 28 sekunders spelande.
En elev fick ut alla orden på nivå 1. Hitta orden (lätt).
10 timmar sedan efter 2 minuters spelande.

Svenska: Träna stavning av k-ljudet före t, ljudförbindelsen kt. Hitta orden, välj rätt stavning och stava orden korrekt.

Spelet K-ljudet före t

Instruktioner till K-ljudet före t

K-ljudet före t, ljudförbindelsen kt, stavas på flera olika sätt:

kt: rakt, äkta

ckt: tyckte, spräckte

gt: roligt, högt

ggt: tryggt, tiggt

Här får du öva på ljudförbbindelsen kt. Välj mellan övningar som: hitta orden, välj rätt stavning, stava orden korrekt, gissa ordet och mastermind.

1. Hitta orden (lätt)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 22 ord, men det visas max 10 ord per spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som läsbara ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Hitta orden (medel)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 22 ord, men det visas max 10 ord per spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som krökta ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Hitta orden (svår)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 22 ord, men det visas max 10 ord per spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som svårlästa ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Välj rätt stavning

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Stava orden korrekt

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Gissa ordet (lätt)

Gissa ordGissa ord - Nivån innehåller 22 ord, men det visas max 1 ord per spelomgång. Här gäller det för eleven att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver från alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så brister ett hjärta. Klarar eleven att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla 6 hjärtan tar slut har spelrundan vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas det rätta ordet - och spelaren får försöka klara nivån igen.

7. Gissa ordet (svår)

Gissa ordGissa ord - Nivån innehåller 22 ord, men det visas max 1 ord per spelomgång. Här gäller det för eleven att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver från alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så brister ett hjärta. Klarar eleven att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla 3 hjärtan tar slut har spelrundan vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas det rätta ordet - och spelaren får försöka klara nivån igen.

8. Vilket ord?

MastermindMastermind - Nivån innehåller 22 ord, men det visas max 1 ord per spelomgång. Elevens mål är att lösa kodordet på maximalt 5 gissningar. För varje gissning får eleven veta om bokstaven ingår i ordet (gul), om den också är på rätt plats (grön) eller om den inte ingår alls (grå). Orden spelaren gissar behöver inte vara ord som existerar i någon ordbok. De hittade (gröna) bokstäverna måste användas i nästa gissning, vilket gör det lite svårare. Klarar spelaren att lösa ordkoden och får fram det gömda ordet innan de 5 gissningarna tar slut har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas det rätta ordet - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i K-ljudet före t. Maximala antalet poäng (8 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 8 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet K-ljudet före t kan du totalt få 8 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Mer från spelskaparen

Ytterligare spelinformation

Ämne
Svenska
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 6
Övar
Stavning K-ljudet K-ljudet före t Rättstavning Kt
Spelskapare
En användare (id 278185)
Uppdaterat
2022-09-29
Publicerat online
2022-09-30
Unikt id
15719
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.2
Totalt 39
5
19
4
2
3
0
2
3
1
15

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap